Logga in

Låna utan fast anställning

Mer om lån utan fast anställning

Den fasta anställningen har fått konkurrens av nya anställningsformer och allt fler kombinerar deltidsjobb och andra uppdrag.

Har du liksom många andra en tidsbegränsad anställning och vill köpa en bostadsrätt eller renovera hemma? Idag är det allt fler som väljer att starta eget eller frilansa samtidigt som fast anställning fortfarande är ett kriterium hos många vanliga banker för att få bolån. En fast anställning kan därför vara en avgörande faktor när en riskbedömning görs i samband med din låneansökan.

Lån trots tidsbegränsad anställningsform

Flera av våra kunder har tidsbegränsade anställningar som projektanställningar, säsongsanställningar och visstidsanställningar. Vid en låneansökan bedömer banken din kreditrisk, vilket konkret innebär risken att låntagaren inte betalar tillbaka lånet. I samband med en sådan bedömning anser de traditionella bankerna att en tidsbegränsad anställning är mindre säker, vilket minskar dina chanser att få din låneansökan beviljad. För en arbetsgivare kan en fast anställd vara svårare att säga upp och anställningsformen anses därför som en extra trygghet hos vanliga banker. 

Hur fungerar en kreditbedömning hos Bluestep?

På Bluestep tar vi hänsyn till hela din ekonomi och många olika typer av inkomster i vår kreditbedömning. Vi gör en individuell bedömning där vi fokuserar på dina framtida möjligheter istället för din ekonomiska historik, oavsett om du är provanställd, vikarie eller timanställd. Skulle du ha betalningsanmärkningar eller kort kredithistorik kan vi se över dina möjligheter till bolån. Det viktigaste för oss är att du får en trygg ekonomi och klarar av att betala ditt lån.

Genom att använda vår webbplats accepterar du att cookies används. Läs mer om cookies här