Bolånekalkylator - räkna på ditt bolån

Beräkna din månadskostnad genom att fylla i bostadens pris, din kontantinsats och förväntad ränta. Observera att räntan sätts individuellt.

Laddar

I ett räkneexempel hos Bluestep Bank på 1 500 000 kr med rörlig nominell ränta på 6,7%, 3 månaders rörlig ränta, löptid på 40 år och månatlig amortering är den effektiva räntan 6,96%. Detta inkluderar uppläggningsavgift (2 495 kr) och aviavgift (20 kr/månad för autogiro). Totalt belopp att betala är 3 924 960 kr. Antal betalningar till Bluestep Bank under 40 år är 480 st, vilket innebär en genomsnittlig månadskostnad om 8 179 kr. Detta exempel gäller lån med säkerhet i fast egendom, tomträtt eller bostadsrätt. Exemplet baseras på aktuell ränta den 13 november 2023. Läs gärna om våra boräntor och vår bolånekalkyl om du vill veta mer.

Så använder du bolånekalkylen

Ett lånelöfte kan beviljas från 150 000 kr till 15 miljoner kr. Hur mycket du har möjlighet att låna beror på dina ekonomiska förutsättningar. Det beror också på marknadsvärdet på bostaden som du vill köpa samt vilken typ av bostad det är (villa, bostadsrätt eller fritidshus).

Räkna på ditt bolån

I vår kalkyl kan du experimentera för att se hur stor kontantinsats du behöver, hur mycket du får låna och en massa annat.

 • Bolånekalkylen visar hur mycket du får låna till en ny bostad. Kalkylen kan ge en indikation på vilken prisklass du kan leta bostad inom.
 • Du ser hur stor kontantinsats du behöver ha för att köpa en bostad till olika värden. Dra i kalkylens reglar för att se hur mycket du kan låna för utifrån hur mycket du har i kontantinsats.
 • Få en uppskattning om månadskostnaden som det nya bolånet kommer medföra. I bolånekalkylen räknas räntan och amorteringen in.
 • Se vad den nya kostnaden för bolånet skulle kunna bli vid en eventuell förändrad ränta.

Läs mer om bolånekalkyl

 • Ja, på Bluestep Bank kan du ha möjlighet till bolån oavsett anställningsform. Vi gör alltid en individuell bedömning på varje ansökan som görs. Vi ser noga över din ekonomi för att hitta en lånelösning som passar både oss och dig.

   

  Med det sagt så fastnar vi inte i standardiserade mallar som anställningsform, utan ser på din ekonomi ur ett helheltsperspektiv. Vi fokuserar mer på din nuvarande och framtida betalningsmöjlighet framför anställningsform, tillskillnad från de flesta traditionella bankerna som kan fastna i standardiserade mallar.

 • Handpenningen är en sorts förskottsbetalning som sker i samband med att ett köpeavtal på bostaden signeras. Storleken på en handpenning är vanligtvis 10% av bostadens hela köpesumma. Det är långt ifrån alla som har möjlighet att spara till en handpenning, varför Bluestep Bank även erbjuder sina bolånekunder möjlighet att ansöka om ett handpenningslån.

 • Bolåneräntan sätts individuellt utifrån flera olika faktorer. Exempelvis vägs faktorer som hur mycket du önskar låna, belåningsgrad, din kredithistorik och din ekonomi i sin helhet in, det vill säga dina inkomster och utgifter. Här kan du se våra genomsnitträntor.

 • På Bluestep Bank behandlar vi varje enskild ansökan individuellt. Våra bolånespecialister sätter sig noga in i din ekonomi för att skapa sig en helheltsbild av dina ekonomiska förutsättningar. Då vi fokuserar mer på dina betalningsmöjligheter än kredithistorik kan det vara fullt möjligt att få ett bolån beviljat hos oss även om du har betalningsanmärkningar.

 • Vi på Bluestep Bank gör vårt bästa för att få kalkylen att gå ihop. Vi fokuserar mer på framtiden och en skuld hos Kronofogden betyder därför inte per automatik ett avslag på en låneansökan. Genom att låna på din bostad kan vi försöka lösa skulden. Skicka in en låneansökan så ser vi över dina möjligheter tillsammans.

Nöjda kunder - det bästa betyget vi kan få

Laddar
4.1 av 5 baserat på 539 omdömen
Våra favoritomdömen
Trustpilot

Vi jobbar aktivt med att samla in kundomdömen genom att via mail skicka ut inbjudningar att lämna omdömen till alla som nyligen har blivit kunder hos Bluestep Bank. Cirka 64 % av våra kundomdömen på Trustpilot är från kunder som är verifierade enligt urvalet ovan. Resten är i huvudsak så kallade organiska omdömen, det vill säga kunder som själva aktivt gått till Trustpilot för att lämna ett betyg om oss. På webbplatsen visas våra fyra- och femstjärniga omdömen. På Trustpilot visas alla omdömen oavsett betyg. Vårt Trustpilot-betyg baseras på alla omdömen som lämnats av både verifierade och icke-verifierade kunder och beräknas med hjälp av faktorer som aktualitet, mängd och medelvärde.

Laddar