Alltid med insättningsgaranti

Alla våra sparkonton omfattas av den statliga insättningsgarantin enligt beslut av Riksgälden.

Varje kontohavare har rätt till ersättning för sin sammanlagda kontobehållning i banken med ett belopp om högst 1 050 000 kronor.

Riksgälden betalar ut ersättningen inom 7 arbetsdagar från den dag banken försattes i konkurs eller Finansinspektionen beslutade att garantin ska träda in.

Hos Bluestep Bank kan du sätta in upp till 1 050 000 kr per person.

Läs mer om insättningsgarantin

   Rörlig ränta

För dig som vill kunna ta ut pengarna när du vill.

Ränta från 2,00% till 3,52%

 

   Fast ränta

För dig som vill spara långsiktigt med högre ränta.

Ränta från 2,60% till 4,41%

Sparkalkylator

Laddar

Vanliga frågor om våra sparkonton

  • Mina sidor kan du enkelt logga in för att se aktuell information om dina sparkonton och för att hantera dina konton. Här kan du även öppna nytt sparkonto.

  • För att kunna öppna ett konto måste du vara minst 18 år och ha ett svenskt bankkonto som ska användas som uttagskonto. Kontot måste vara ett transaktionskonto med möjlighet att koppla autogiro, exempelvis pension- eller lönekonto.

    Om du inte är folkbokförd i Sverige går det inte att öppna ett konto med BankID. Då behöver du istället skicka in en ansökan via post. Kontakta oss så guidar vi dig.

    Juridiska personer kan inte öppna ett sparkonto hos Bluestep Bank.

  • Samtliga av våra konton är prövade och godkända av Riksgälden och omfattas därför av insättningsgarantin. Om Bluestep Bank mot förmodan skulle gå i konkurs garanteras då varje kontohavare ersättning upp till 1 050 000 kr för sitt sammanlagda kapital hos Bluestep Bank. Ersättningen betalas ut av den myndighet som hanterar garantin inom 7 dagar från den dag ett institut som omfattas av insättningsgarantin försätts i konkurs eller Finansinspektionen beslutar att garantin skulle träda in.

    Läs mer på www.riksgalden.se/insattningsgarantin och lagen (1995:1571) om insättningsgaranti.

Det är enkelt att börja spara i Bluestep Bank

För att öppna ett sparkonto behöver du vara minst 18 år, ha ett svenskt personnummer och ett konto i en svensk bank. Det går maximalt att sätta in 1 050 000 kr per person hos Bluestep Bank. Öppnar konto gör du enkelt med BankID.

Laddar
Laddar
På andra språk: Icon Spare