Alltid med insättningsgaranti

Alla våra sparkonton omfattas av den statliga insättningsgarantin enligt beslut av Riksgälden.

Varje kontohavare har rätt till ersättning för sin sammanlagda kontobehållning i banken med ett belopp om högst 1 050 000 kronor.

Riksgälden betalar ut ersättningen inom 7 arbetsdagar från den dag banken försattes i konkurs eller Finansinspektionen beslutade att garantin ska träda in.

Hos Bluestep Bank kan du sätta in upp till 1 050 000 kr per person.

Läs mer om insättningsgarantin

   Rörlig ränta

För dig som vill kunna ta ut pengarna när du vill.

Ränta från 2,00% till 3,52%

 

   Fast ränta

För dig som vill spara långsiktigt med högre ränta.

Ränta från 3,00% till 4,35%

Sparkalkylator

Vanliga frågor om våra sparkonton

 • Hur öppnar jag ett sparkonto?

  Du kan enkelt öppna ett sparkonto här på vår webbplats. Klicka på "Logga in" i högra hörnet och välj "Logga in som sparkund".

  När du är inloggad ser du din kontoöversikt, där det finns en knapp märkt "Öppna nytt konto".

  Steg 1
  Välj vilket av våra sparkonton du vill ha. Information om de olika kontotyperna finns här på vår webbplats, under Spara.

  Steg 2
  Ange uttagskonto. Uttagskontot är det konto i din vanliga bank dit pengarna skickas när du gör uttag från ditt sparkonto. Uttagskontot måste tillhöra dig och vara ett så kallat transaktionskonto, som används för löpande transaktioner och tillåter autogirokoppling. Det konto dit du får lön eller pension är vanligtvis ett transaktionskonto.

  Steg 3
  Kontaktuppgifter. Om du inte tidigare haft ett sparkonto hos oss kommer fälten vara tomma. Om du vill uppge nya kontaktuppgifter, svara Nej på frågan "Stämmer dina kontaktuppgifter?". Fyll i uppgifterna, och spara.

  Steg 4 
  Frågor. Samtliga frågor är obligatoriska att besvara, och vi måste ställa dem enligt lag. Om du uppger att du är en PEP (person i politiskt utsatt ställning) kommer ansökningsprocessen avbrytas, eftersom PEP-kunder endast får öppna konton via blankett. Kontakta oss i sådant fall.

  Steg 5
  Signering. Bekräfta att du läst de de allmänna villkoren och informationen om insättningsgarantin och signera sedan med ditt BankID.

 • Vilka krav gäller för att öppna konto?

  För att kunna öppna ett konto måste du vara minst 18 år och ha ett svenskt bankkonto som ska användas som uttagskonto. Kontot måste vara ett transaktionskonto med möjlighet att koppla autogiro, exempelvis pension- eller lönekonto.

  Om du inte är folkbokförd i Sverige går det inte att öppna ett konto med BankID. Då behöver du istället skicka in en ansökan via post. Kontakta oss så guidar vi dig.

  Juridiska personer kan inte öppna ett sparkonto hos Bluestep Bank.

 • Vad innebär det att sparkontot omfattas av den statliga insättningsgarantin?

  Samtliga av våra konton är prövade och godkända av Riksgälden och omfattas därför av insättningsgarantin. Om Bluestep Bank mot förmodan skulle gå i konkurs garanteras då varje kontohavare ersättning upp till 1 050 000 kr för sitt sammanlagda kapital hos Bluestep Bank. Ersättningen betalas ut av den myndighet som hanterar garantin inom 7 dagar från den dag ett institut som omfattas av insättningsgarantin försätts i konkurs eller Finansinspektionen beslutar att garantin skulle träda in.

  Läs mer på www.riksgalden.se/insattningsgarantin och lagen (1995:1571) om insättningsgaranti.

Det är enkelt att börja spara i Bluestep Bank

För att öppna ett sparkonto behöver du vara minst 18 år, ha ett svenskt personnummer och ett konto i en svensk bank. Det går maximalt att sätta in 1 050 000 kr per person hos Bluestep Bank. Öppnar konto gör du enkelt med BankID.

På andra språk: Icon Spare