Bolån hos annan bank

Det går alldeles utmärkt att ansöka om utökat bolån, även om dina befintliga bolån finns i en annan bank idag. Blir du beviljad lånet kommer nuvarande bolån flyttas till Bluestep Bank.

Det utökade bolånet är möjligt då bostaden är dess säkerhet, vilket ger en mer fördelaktig ränta än lån utan säkerhet. Med hela bolånet inklusive utökningen hos oss, får du dessutom en bra överblick över din privatekonomi då lånen är samlade på samma ställe.

Krav på bostaden du vill belåna

 • Ägs av dig som privatperson
 • Värd minst 300 000 kr
 • Hyrs inte ut i andra hand
 • Används inte för kommersiella ändamål
 • Låneutrymme finns, det vill säga att bostaden är belånad till mindre än 85% av marknadsvärdet (fritidshus 75%)

Kalkylator - utöka bolån

Vill du samla dina dyra lån i ett billigare bolån eller utöka ditt bolån för exempelvis renovering? Räkna ut din nya månadskostnad genom att fylla i önskat lånebelopp inklusive befintligt bolån. Observera att räntan sätts individuellt.

I ett räkneexempel hos Bluestep Bank på 1 500 000 kr med rörlig nominell ränta på 6,7%, 3 månaders rörlig ränta, löptid på 40 år och månatlig amortering är den effektiva räntan 6,96%. Detta inkluderar uppläggningsavgift (2 495 kr) och aviavgift (20 kr/månad för autogiro). Totalt belopp att betala är 3 924 960 kr. Antal betalningar till Bluestep Bank under 40 år är 480 st, vilket innebär en genomsnittlig månadskostnad om 8 179 kr. Detta exempel gäller lån med säkerhet i fast egendom, tomträtt eller bostadsrätt. Exemplet baseras på aktuell ränta den 13 november 2023. Läs mer om våra räntor.

Kan jag låna på min bostad? 

För att utöka ditt bolån måste du vara minst 18 år och äga din bostad. Det behöver även finnas ett övervärde i bostaden, det vill säga att det finns utrymme kvar att låna på. Bostaden får vara belånad till som mest 85% av marknadsvärdet och du kan som lägst utöka lånet med 50 000 kr. 

Precis som vid alla bolån krävs en inkomst som kan bära samtliga lånekostnader. Hos Bluestep Bank är det däremot betydligt fler inkomsttyper du kan räkna som inkomst.

Äger du din bostad och är över 60 år?

Bluestep Banks tidigare kapitalfrigöringskredit heter numera 60pluslånet och går under det egna varumärket 60plusbanken. Lånet hjälper dig som senior att frigöra kapital som annars är låst i din bostad. Det är helt amorteringsfritt och den månatliga räntan betalas först då lånet ska lösas. Med 60pluslånet hjälper vi fler pensionärer till en bättre vardagsekonomi.

Inkomsttyper vi godkänner

 • Anställningsformer
  Tillsvidareanställning, Provanställning, Vikariat, Visstidsanställning, Projektanställning och Timanställning.
 • Näringsverksamhet
  Enskild firma, Aktiebolag, Handelsbolag och Kommanditbolag.
 • Pension
  Ålderspensionär, Sjukpension, Försäkring, Pensionsförsäkring och skattefri Pensionsförsäkring.
 • Övrig inkomst
  A-kassa, Barnbidrag, Bostadsbidrag, Bostadstillägg, Sjukpenning, Studiebidrag, Studielån, Föräldrapenning, Omvårdnadsbidrag, Merkostnadsersättning, Underhållsbidrag, Underhållsstöd, Hyresintäkter och övriga skattefria inkomster.

  Vi godkänner tyvärr inte socialbidrag som inkomstkälla.

Steg för steg - hur du utökar ditt befintliga bolån

Nöjda kunder - det bästa betyget vi kan få

4.2 av 5 baserat på 469 omdömen
Våra favoritomdömen
Trustpilot

Välkommen som du är.

Inkluderande

Bluestep Bank är en renodlad bolånebank som sedan 2005 ger fler möjlighet till bolån och en bättre privatekonomi. Vi välkomnar dig oavsett hur du jobbar, vad du har för bakgrund eller var i livet du befinner dig.

Personlig service

Hos oss får du alltid tala med en personlig handläggare som lyssnar, sätter sig in i din situation och försöker ordna en så bra lösning som möjligt. Vi pratar över 20 olika språk och du kan både ringa och chatta med oss.

Tryggt och säkert

Det är tryggt och säkert att ansöka om lån hos oss. Du identifierar dig med BankID i kontakten med oss. Viktigast för oss är att du får bästa möjliga villkor utifrån din situation och att du gör en bra affär som förbättrar din ekonomi.