Lös inkassoskulder

Genom att samla dina inkassokrav i ett bolån kan vi på Bluestep Bank hjälpa dig komma ikapp med betalningarna och få en mer hållbar ekonomi. Om du hamnar efter med att betala räkningar eller lån kan det gå vidare till inkasso. Med det menar man att företaget, eller personen, som du har en skuld till använder sig av ett inkassobolag för att driva in pengarna genom ett inkassokrav. Oftast lägger inkassobolaget på en extra avgift, så när en betalning går till inkasso behöver du betala både skulden, eventuella förseningsavgifter och avgiften till inkassobolaget.

Lösa inkassoskulder med bolånet

Om flera inkassokrav samlas på hög kan kostnaderna bli svåra att betala. Om inkasso inte löses i tid går de vidare till KronofogdemyndighetenLöses inte skulden till Kronofogden i tid kan det leda till en betalningsanmärkning och i värsta fall utmätning av tillgångar och egendom.

Genom att samla dina inkassokrav, smålån eller andra dyra krediter i ett bolån kan du få andrum i ekonomin och en bättre möjlighet att betala tillbaka på sikt. Att lösa skulder med bolånet ger dig en bättre översikt över din ekonomi samtidigt som det ger en bättre kreditvärdighet. Bolån har en lång löpttid och relativt låga lånekostnader och räntor till skillnad från andra smålån utan säkerhet.

Beviljat bolån med inkassoskulder

Det kan vara svårt att få ett beviljat bolån hos många av de traditionella bankerna om du har en sämre kredithistorik, betalningsanmärkningar eller aktiva skulder hos Kronofogden. På Bluestep Bank fokuserar vi mer på din nuvarande och framtida betalningsförmåga framför tidigare ekonomisk historik. Vi hanterar varje enskild ansökan individuellt och försöker hitta en lösning som ska passa just dig. Om det finns ett låneutrymme på din bostad kan du utöka bolånet och i samband med det lösa dyra lån, krediter och inkassoskulder. 

Hur löser man inkassoskulder med bolånet?

Om du har inkassoskulder kan vi se över dina möjligheter att lösa dessa genom att baka in kostnaderna i bolånet. När du har skickat in en låneansökan till oss kommer en av våra bolånehandläggare snart kontakta dig. Tillsammans kommer ni gå igenom ansökan, eventuella kompletteringar som måste göras och se djupare på hur dina ekonomiska möjligheter ser ut för ett utökat bolån. 

Samla dina lån i
ett bolån

Vi ger fler möjlighet till bolån 
oavsett anställningsform, betalningsanmärkning eller
tidigare kredithistorik.

  • Sänk dina månadskostnader
  • Ansök tryggt och säkert
  • Digitala lånehandlingar
  • Ansökan är inte bindande

Ansök om samlingslån

Läs mer om inkassokrav

Vill du veta mer om inkassokrav och vad det innebär? Här hittar du mer information kring temat.

  • När en obetald skuld blir till ett inkassokrav tillkommer oftast en dyr avgift. Du löser ett inkassokrav genom att betala tillbaka skulden, eventuella förseningsavgifter och inkassobolagets avgift. Om du har fler inkassokrav kan det bli svårt att betala tillbaka då skulderna läggs på hög och kostnaderna skenar.

  • Om du äger din bostad och låneutrymme finns kan vi hjälpa dig att lösa skulder eller dyra lån och krediter i bolånet. På Bluestep Bank fastnar vi inte i standardiserade mallar utan gör alltid en individuell bedömning utifrån din specifika ekonomiska situation. Skicka in en låneansökan så kan vi tillsammans gå igenom dina möjligheter till att lösa inkassoskulder med bolånet.

  • Det kan vara svårt att få ett beviljat bolån hos många av de traditionella bankerna om du har inkassoskulder och en sämre kreditvärdighet. På Bluestep Bank bedömer vi din nutida och framtida möjlighet till att klara de kostnader som ett lån innebär, varför inkassoskulder inte behöver vara ett hinder för att få ett bolån hos oss.

Välkommen som du är.

Inkluderande

Bluestep Bank är en renodlad bolånebank som sedan 2005 ger fler möjlighet till bolån och en bättre privatekonomi. Vi välkomnar dig oavsett hur du jobbar, vad du har för bakgrund eller var i livet du befinner dig.

Personlig service

Hos oss får du alltid tala med en personlig handläggare som lyssnar, sätter sig in i din situation och försöker ordna en så bra lösning som möjligt. Vi pratar över 20 olika språk och du kan både ringa och chatta med oss.

Tryggt och säkert

Det är tryggt och säkert att ansöka om lån hos oss. Du identifierar dig med BankID i kontakten med oss. Viktigast för oss är att du får bästa möjliga villkor utifrån din situation och att du gör en bra affär som förbättrar din ekonomi.

Nöjda kunder - det bästa betyget vi kan få

Laddar
4.2 av 5 baserat på 522 omdömen
Våra favoritomdömen
Trustpilot