Lån med skuld hos Kronofogden

För Bluestep Bank är din framtid viktigare än din historik. En betalningsanmärkning eller en aktiv skuld hos Kronofogden behöver därför inte sätta stopp för dina mål och din bolåneansökan. Har du haft eller fortfarande har skulder hos inkasso kan du även lösa dessa med bolånet förutsatt att låneutrymme finns på bostaden.

Så kan du lösa skulder hos Kronofogden

Det allra bästa är förstås att skulder inte hamnar hos Kronofogden alls, men det finns många anledningar till att de inte kan betalas i tid. Då är det viktigast att fokusera på att lösa situationen på bästa sätt. Kontakta den du är skyldig pengar och informera om din situation. Förhandla om ränta och betalbelopp och försök att upprätta avbetalningsplaner. Det är alltid bättre att ha en dialog än att inte höra av sig alls.

Dra ner på dina kostnader

För att på kort tid förbättra din ekonomiska situation finns det också en del saker du kan göra själv. Dra ner på saker som inte är absolut nödvändiga en tid. Försök även att få ner de fasta kostnaderna. Gör en hushållsbudget och kartlägg alla de kostnader du har, kanske finns det något abonnemang du kan säga upp eller pausa. Läs gärna mer om våra bästa spartips här.

Lös lånet med ett bolån

Om du inte har möjlighet att betala tillbaka skulden på egen hand kan ett alternativ vara att lösa den med hjälp av ett bolån som du sedan betalar tillbaka långsiktigt. För att kunna låna trots Kronofogden krävs att skulderna kan lösas i samband med att det nya lånet beviljas. Här finns det ofta pengar att spara samtidigt som du undviker att få betalningsanmärkningar. 

Bluestep Bank gör alltid en individuell bedömning där vi fokuserar framåt istället för att fastna vid din ekonomiska historik. Om du har betalningsanmärkningar och aktiva skulder hos Kronofogden gör vi gärna ett försök att hitta en lösning så att du kan komma vidare. Blir din ansökan godkänd så löser vi skulden hos Kronofogden med hjälp av ditt bolån. Blicka framåt och lös dina problem bakåt.

Äger du en bostad och har en aktiv skuld hos Kronofogden? Då kan det finnas en möjlighet att låna på din bostad för att lösa skulden. Skicka in en ansökan så ser vi tillsammans över om vi kan utöka ditt befintliga bolån, oavsett om du har det hos oss eller en annan bank idag.

Samla dina lån i
ett bolån

Vi ger fler möjlighet till bolån 
oavsett anställningsform, betalningsanmärkning eller
tidigare kredithistorik.

 • Sänk dina månadskostnader
 • Ansök tryggt och säkert
 • Digitala lånehandlingar
 • Ansökan är inte bindande

Ansök om samlingslån

Läs mer om Kronofogden och kronofogdeskulder

Kronofogden har som uppdrag att hjälpa den som inte har fått betalt genom att utmäta till exempel pengar, eller genom att omhänderta egendom för att säljas för att betala av skulder. Kronofogden ger också råd och stöd till den som ska betala.

 • En betalningsanmärkning kan du få om du missköter betalning av exempelvis din hyra, löpande räkningar på tjänster eller avbetalning av lån eller kreditkortsskulder. Hos många företag har du möjlighet att begära uppskov om du har svårt att betala, men om du gång på gång är försenad med dina betalningar, eller helt upphör med att betala, kommer en betalningsanmärkning att registreras av det inkassoföretag som har givits i uppdrag att bevaka skulden.

  Om skulden inte regleras trots påminnelser eller krav, kommer kreditgivaren att skicka ärendet vidare till Kronofogden för att få skulden reglerad. Ett så kallat betalningsföreläggande utfärdas. Det är här du blir registrerad hos Kronofogden. Skulden kan regleras antingen genom att den betalas, eller så kan den egendom som ligger till grund för skulden bli återtagen genom så kallad handräckning för att helt eller delvis återbetala skulden. Ett betalningsföreläggande kan bestridas och leder då till att ärendet tas upp i domstol.

  En skuld hos Kronofogden kan i många fall sätta stopp för att få ett lån för att lösa sin skuld. Vi på Bluestep gör alltid en individuell bedömning av våra kunders ekonomiska situation och fokuserar framförallt på kundens framtida betalningsförmåga. På så sätt kan vi i många fall hjälpa till med bolån trots skuld hos Kronofogden. 

 • Om du har fått en skuld hos Kronofogden kommer du att få brevet "Skuld att betala". Det innebär att Kronofogden konstaterat du ska betala skulden till företaget, personen eller den myndighet som du är skyldig pengar. Om du vill kontrollera ditt skuldsaldo kan du logga in på Kronofogden och se Mina sidor.

 • Betalar du inte skulden kommer de undersöka dina tillgångar. Kronofogden ser bland annat över din inkomst, boendekostnad och ditt familjeförhållande. Därefter har de möljighet att sälja tillgångar som bilar, bostadsrätter eller tomträtter för att kunna driva in skulden. De kan också dra pengar från din lön för att betala din skuld.

 • En vanlig missuppfattning är att Kronofogden utfärdar betalningsanmärkningar. Så är inte fallet. En betalningsanmärkning är något som kreditupplysningsföretagen noterar i sina register. Noteringar om betalningsanmärkning kan komma från olika håll. Bland annat används noteringar om obesvarade betalningsförelägganden från Kronofogden som grund för registrering av en betalningsanmärkning.

 • Om du har eller har haft skuldsaldo hos Kronofogden, men nu kan visa att du sköter dina betalningar, att du har en stadig inkomst och goda förutsättningar för att kunna hantera betalningen av en kredit, är vi på Bluestep Bank villiga att utvärdera din bolåneansökan.

  Vi anser att alla förtjänar en ytterligare chans för att kunna lösa sina ekonomiska problem, och med våra villkor kan vi ge dig möjlighet att ta nya tag. Det går alltså att få bolån trots att man är registrerad hos Kronofogden.

 • Du behöver inte en borgensman för att ansöka om lån hos oss. Det är framförallt din nuvarande och framtida betalningsförmåga som avgör om du får ett lånelöfte, inte din tidigare kredithistorik eller att du har skulder hos Kronofogden.

   

  Begreppet borgensman ska inte förväxlas med borgenär, som är den som lånar ut pengar till någon (vanligtvis en bank eller ett låneinstitut).

Välkommen som du är.

Inkluderande

Bluestep Bank är en renodlad bolånebank som sedan 2005 ger fler möjlighet till bolån och en bättre privatekonomi. Vi välkomnar dig oavsett hur du jobbar, vad du har för bakgrund eller var i livet du befinner dig.

Personlig service

Hos oss får du alltid tala med en personlig handläggare som lyssnar, sätter sig in i din situation och försöker ordna en så bra lösning som möjligt. Vi pratar över 20 olika språk och du kan både ringa och mejla oss.

Tryggt och säkert

Det är tryggt och säkert att ansöka om lån hos oss. Du identifierar dig med BankID i kontakten med oss. Viktigast för oss är att du får bästa möjliga villkor utifrån din situation och att du gör en bra affär som förbättrar din ekonomi.

Välkommen som du är.

Inkluderande

Bluestep Bank är en renodlad bolånebank som sedan 2005 ger fler möjlighet till bolån och en bättre privatekonomi. Vi välkomnar dig oavsett hur du jobbar, vad du har för bakgrund eller var i livet du befinner dig.

Personlig service

Hos oss får du alltid tala med en personlig handläggare som lyssnar, sätter sig in i din situation och försöker ordna en så bra lösning som möjligt. Vi pratar över 20 olika språk och du kan både ringa och mejla oss.

Tryggt och säkert

Det är tryggt och säkert att ansöka om lån hos oss. Du identifierar dig med BankID i kontakten med oss. Viktigast för oss är att du får bästa möjliga villkor utifrån din situation och att du gör en bra affär som förbättrar din ekonomi.

Nöjda kunder - det bästa betyget vi kan få

Laddar
4 av 5 baserat på 543 omdömen
Våra favoritomdömen
Trustpilot

Vi jobbar aktivt med att samla in kundomdömen genom att via mail skicka ut inbjudningar att lämna omdömen till alla som nyligen har blivit kunder hos Bluestep Bank. Cirka 64 % av våra kundomdömen på Trustpilot är från kunder som är verifierade enligt urvalet ovan. Resten är i huvudsak så kallade organiska omdömen, det vill säga kunder som själva aktivt gått till Trustpilot för att lämna ett betyg om oss. På webbplatsen visas våra fyra- och femstjärniga omdömen. På Trustpilot visas alla omdömen oavsett betyg. Vårt Trustpilot-betyg baseras på alla omdömen som lämnats av både verifierade och icke-verifierade kunder och beräknas med hjälp av faktorer som aktualitet, mängd och medelvärde.

Laddar