Nystarta ekonomin med ett nystartslån

Ge din ekonomi en chans att komma på fötter igen med hjälp av ett omstartslån, även kallat nystartslån. Ibland blir det inte som man tänkt sig och livet tar vägar som man tidigare aldrig hade anat. En plötslig sjukskrivning eller en skilsmässa kan få ens ekonomi i gungning. Som bostadsägare har du möjlighet att stabilisera din ekonomi igen med hjälp av ett bolån.

Även i situationer då skulderna lett till betalningsanmärkningar, hamnat hos inkasso eller Kronofogden kan det fortfarande finnas chans till att städa upp din ekonomi genom att lösa skulderna med hjälp av ett omstartslån.

När kan ett omstartslån vara en bra lösning?

Ett omstartslån kan vara en bra lösning när man vill sänka sina lånekostnader och har flera dyra lån och krediter. Med ett omstartslån kan man lösa de mindre lånen, vilka oftast ger en hög räntekostnad och höga låneavgifter.

Genom att låna på bostaden och teckna ett omstartslån, undviker du de specifika avgifterna som medföljer varje enskilt lån. Med största sannolikhet sänker du även dina räntekostnader då lån utan säkerhet ofta har en väldigt hög ränta.

Typer av inkomsttyper vi godkänner

 • Anställningsformer
  Tillsvidareanställning, Provanställning, Vikariat, Visstidsanställning, Projektanställning och Timanställning.
 • Näringsverksamhet
  Enskild firma, Aktiebolag, Handelsbolag och Kommanditbolag.
 • Pension
  Ålderspensionär, Sjukpension, Försäkring, Pensionsförsäkring och skattefri Pensionsförsäkring.
 • Övrig inkomst
  A-kassa, Barnbidrag, Bostadsbidrag, Bostadstillägg, Sjukpenning, Studiebidrag, Studielån, Föräldrapenning, Omvårdnadsbidrag, Merkostnadsersättning, Underhållsbidrag, Underhållsstöd, Hyresintäkter och övriga skattefria inkomster.

Vi godkänner tyvärr inte socialbidrag som en inkomstkälla.

 

Fördelar ett omstartslån kan medföra i jämförelse med flera mindre lån

 • Sänk din ränta och dina månadskostnader
  Sänk dina månadskostnader med hjälp av ett omstartslån då ett bolån ofta innebär lägre avgifter och räntekostnader.
 • Amortera extra och bli skuldfri snabbare 
  Använder du de pengar du sparar till att extraamortera kommer du dessutom bli skuldfri snabbare. I takt med att lånet minskar i storlek gör även räntekostnaderna det, då räntan är baserad på lånets storlek.
 • Bättre lånevillkor
  Ett omstartslån i form av ett bolån innebär betydligt bättre lånevillkor än mindre lån utan säkerhet. Förutom den lägre räntan har ett bolån som oftast längre löptid och ger dessutom en bättre kreditvärdighet. 
 • Få bättre koll på din ekonomi och missa inga fakturor
  Genom att samla lånen i ett större lån får du också en bättre överblick över din ekonomi, färre fakturor att betala och lättare att hålla ordning på dina lånekostnader.

Samla dina lån i
ett bolån

Vi ger fler möjlighet till bolån 
oavsett anställningsform, betalningsanmärkning eller
tidigare kredithistorik.

 • Sänk dina månadskostnader
 • Ansök tryggt och säkert
 • Digitala lånehandlingar
 • Ansökan är inte bindande

Ansök om samlingslån

Läs mer om omstartslån

Ett omstartslån ger dig rätt förutsättningar för en nystart och även möjlighet att uppfylla ett viktigt behov som att renovera hemmet. Här hittar du mer information kring om- och nystartslån.

 • Omstartslånet, även kallat nystartslån, är främst för personer med hög skuldbörda som behöver hjälp att komma på fötter. Genom att lösa dyra skulder och krediter kan du sänka dina månadsbetalningar och får samtidigt chansen att börja om med en mer stabil och trygg privatekonomi. Lånar du med bostaden som säkerhet kan du låna oavsett anställningsform, även om du i dagsläget saknar fast anställning.

 • Hos Bluestep har du möjlighet att samla dyra skulder och krediter med bostaden som säkerhet. Vid lån med bostaden som säkerhet behöver du inte ha någon fast anställning och du kan ansöka om ett omstartlån även om du har betalningsanmärkningar. Det måste då finnas ett övervärde i bostaden, det vill säga dina skulder behöver vara mindre än 85% av bostadens värde.

 • Smålån med hög ränta och korta löptider innebär inte bara höga månadsbetalningar. Med exempelvis kredit kommer också olika typer av avgifter som aviavgifter, dröjsmålsräntor och förseningsavgifter. Genom att samla lånen kan du få lägre ränta eller längre löptid och få ner månadsbetalningen.

 • Du har även möjlighet att ansöka om att utöka ditt befintliga bolån för behov som är viktiga för din vardag som att köpa bil eller renovera hemmet. Som kund hos oss får du en individuell räntesats baserat på personliga förutsättningar. En personlig lånespecialist som hjälper dig hela vägen från lån till utbetalning.

 • Nej, en medsökande är inget krav för att få ett omstartslån. Har du ekonomi för att täcka samtliga lånekostnader som ett utökat bolån innebär, i kombination med att låneutrymme finns på bostaden, går det utmärkt att som ensam sökande få ett omstartslån. I praktiken utökar du bolånet och kan med det lösa dyra lån och krediter.

Välkommen som du är.

Inkluderande

Bluestep Bank är en renodlad bolånebank som sedan 2005 ger fler möjlighet till bolån och en bättre privatekonomi. Vi välkomnar dig oavsett hur du jobbar, vad du har för bakgrund eller var i livet du befinner dig.

Personlig service

Hos oss får du alltid tala med en personlig handläggare som lyssnar, sätter sig in i din situation och försöker ordna en så bra lösning som möjligt. Vi pratar över 20 olika språk och du kan både ringa och mejla oss.

Tryggt och säkert

Det är tryggt och säkert att ansöka om lån hos oss. Du identifierar dig med BankID i kontakten med oss. Viktigast för oss är att du får bästa möjliga villkor utifrån din situation och att du gör en bra affär som förbättrar din ekonomi.

Nöjda kunder - det bästa betyget vi kan få

Laddar
4.1 av 5 baserat på 539 omdömen
Våra favoritomdömen
Trustpilot

Vi jobbar aktivt med att samla in kundomdömen genom att via mail skicka ut inbjudningar att lämna omdömen till alla som nyligen har blivit kunder hos Bluestep Bank. Cirka 64 % av våra kundomdömen på Trustpilot är från kunder som är verifierade enligt urvalet ovan. Resten är i huvudsak så kallade organiska omdömen, det vill säga kunder som själva aktivt gått till Trustpilot för att lämna ett betyg om oss. På webbplatsen visas våra fyra- och femstjärniga omdömen. På Trustpilot visas alla omdömen oavsett betyg. Vårt Trustpilot-betyg baseras på alla omdömen som lämnats av både verifierade och icke-verifierade kunder och beräknas med hjälp av faktorer som aktualitet, mängd och medelvärde.