Kriterier för dig som ansöker om lånelöfte

För att kunna ansöka om lånelöfte behöver du ha en taxerad inkomst i Sverige, vara minst 18 år och ha en kontantinsats. Du kan låna upp till max 85% av bostadens värde. Har du skulder hos Kronofogden måste dessa lösas innan utbetalningen av ett nytt lån hos oss.

  • Bostaden ska köpas av dig som privatperson
  • Bostaden ska vara värd minst 300 000 kr
  • Bostaden ska inte hyras ut i andra hand eller användas för kommersiella ändamål
  • Du behöver en kontantinsats på minst 15% av bostadens pris

Bra att veta kring ditt lånelöfte

Lånelöftet gäller i 3 månader

Ett lånelöfte gäller i 3 månader, är kostnadsfritt och ger dig ett preliminärt löfte om lån. Du kan ansöka om att förlänga löftet genom att ta kontakt med din bolånehandläggare.

Typ av bostad

Många undrar för vilka typer av bostäder som dom kan ansöka om lånelöfte för. Vi beviljar lånelöfte för flera olika typer av bostäder; villor, radhus, bostadsrätter och fritidshus.

Villkor

Nedan kan du ladda ner allmän information och villkor för våra bolån.
Allmän information om våra bolån
Allmänna villkor bolån

Vad kostar lånet?

För en preliminär kostnad av just ditt lån behöver vi veta mer om dig. Hos Bluestep Bank får alla kunder en individuell ränta som bestäms av hur stor andel av bostadens marknadsvärde som belånas, dina inkomster och utgifter samt din kredithistorik. Bolånet kan ha en löptid på upp till 40 år och du kan som lägst låna 150 000 kr.

Här kan du se våra räntor och avgifter.

Effektiv ränta

I ett räkneexempel hos Bluestep Bank på 1 500 000 kr med rörlig nominell ränta på 6,35%, 3 månaders rörlig ränta, löptid på 40 år och månatlig amortering är den effektiva räntan 6,59%. Detta inkluderar uppläggningsavgift (2 495 kr) och aviavgift (20 kr/månad för autogiro). Totalt belopp att betala är 3 798 780 kr. Antal betalningar till Bluestep Bank under 40 år är 480 st, vilket innebär en genomsnittlig månadskostnad om 7 914 kr. Detta exempel gäller lån med säkerhet i fast egendom, tomträtt eller bostadsrätt. Exemplet baseras på aktuell ränta den 6 juli 2023. Läs mer om våra räntor.

Nöjda kunder - det bästa betyget vi kan få

4.3 av 5 baserat på 456 omdömen
Våra favoritomdömen
Trustpilot