Hur går det till att köpa nyproduktion?

Vi har gjort en lista över hur de steg som processen för köp av nyproduktion kan se ut hos Bluestep Bank.

 1. Lånelöfte – upp till 2 år före tillträdet
  Ansök om lånelöfte genom att skicka in en bolåneansökan. Vi kommer kontaka dig för att tillsammans gå igenom dina möjligheter att köpa en nyproducerad bostad.
 2. Förhandsavtal – upp till 2 år före tillträdet
  När du har bestämt dig för en lägenhet skrivs ett förhandsavtal mellan dig och bostadsrättsföreningen. Oftast behövs ett skriftligt lånelöfte att visa för byggherren. Ett förskott på kontantinsatsen ska betalas och bostaden reserveras då för dig. Förskottet kallas för handpenning och är en del av den totala kontantinsats som du själv behöver ha för att finansiera bostaden.
 3. Ekonomisk plan – 3 till 6 månader före tillträdet
  När den ekonomiska planen för föreningen är klar och stämplad av Bolagsverket är det dags att kontakta din bolånespecialist hos oss. Vi tittar på föreningens ekonomi och uppdaterar ditt lånelöfte utifrån den ekonomi du har. Om du ska tillträda din nya bostad inom tre månader är det nu den slutliga kreditprövningen görs.
 4. Upplåtelseavtal – 3 till 6 månader före tillträdet
  Tre till sex månader innan inflyttning tecknar du ett upplåtelseavtal med bostadsrättsföreningen och betalar då handpenning motsvarande 10% av köpeskillingen. 
  Om du var med tidigt i processen och tecknade ett förhandsavtal och då betalade ett förskott, räknas det beloppet av på de 10% som du nu ska betala in. När upplåtelseavtalet är signerat skickar du en kopia på det till din bolånespecialist hos oss.
 5. Slutlig prövning – mindre än 3 mån före tillträdet
  Hos Bluestep Bank är en kreditprövning giltig i tre månader. Det innebär att ett slutgiltigt beslut om finansieringen kan tas tidigast tre månader innan tillträde. Vi tar då en ny kreditupplysning och sammanställer ditt ärende för att se om eventuella kompletteringar måste uppdateras. Om du tidigare har skickat in exempelvis underlag på din inkomst är det nu de ska uppdateras med nya dokument.
 6. Lånehandlingar – mindre än 3 mån före tillträdet
  När bolånet är godkänt skickar vi dina lånehandlingar till din folkbokföringsadress. Skriv under lånehandlingarna och skicka tillbaka dem till oss.
 7. Betalning av lägenheten – 1 vecka före tillträdet
  Vi ser till att lägenheten blir fullbetald med ditt bolån. I samband med utbetalningen skickas ett kvitto till dig som du kan ta med till byggherren på tillträdesdagen.
 8. Tillträde
  På tillträdesdagen visar du ditt kvitto på slutbetalningen och får då nycklarna till ditt nya hem. Dags att flytta in!

Bolån vid köp av nyproduktion

Så går det till hos Bluestep Bank

Laddar

Ansök om lånelöfte för köp av bostad

Skicka in din ansökan redan idag så kontaktar vi dig och går igenom dina förutsättningar och möjligheter till bolån.

Ansök om lånelöfte

Välkommen som du är.

Inkluderande

Bluestep Bank är en renodlad bolånebank som sedan 2005 ger fler möjlighet till bolån och en bättre privatekonomi. Vi välkomnar dig oavsett hur du jobbar, vad du har för bakgrund eller var i livet du befinner dig.

Personlig service

Hos oss får du alltid tala med en personlig handläggare som lyssnar, sätter sig in i din situation och försöker ordna en så bra lösning som möjligt. Vi pratar över 20 olika språk och du kan både ringa och mejla oss.

Tryggt och säkert

Det är tryggt och säkert att ansöka om lån hos oss. Du identifierar dig med BankID i kontakten med oss. Viktigast för oss är att du får bästa möjliga villkor utifrån din situation och att du gör en bra affär som förbättrar din ekonomi.

Nöjda kunder - det bästa betyget vi kan få

Laddar
4.1 av 5 baserat på 539 omdömen
Våra favoritomdömen
Trustpilot

Vi jobbar aktivt med att samla in kundomdömen genom att via mail skicka ut inbjudningar att lämna omdömen till alla som nyligen har blivit kunder hos Bluestep Bank. Cirka 64 % av våra kundomdömen på Trustpilot är från kunder som är verifierade enligt urvalet ovan. Resten är i huvudsak så kallade organiska omdömen, det vill säga kunder som själva aktivt gått till Trustpilot för att lämna ett betyg om oss. På webbplatsen visas våra fyra- och femstjärniga omdömen. På Trustpilot visas alla omdömen oavsett betyg. Vårt Trustpilot-betyg baseras på alla omdömen som lämnats av både verifierade och icke-verifierade kunder och beräknas med hjälp av faktorer som aktualitet, mängd och medelvärde.