Slå ihop lån – sänk din månadskostnad

Att låna pengar för att bli skuldfri kan låta motsägelsefullt. Att slå ihop dyra blancolån, krediter och avbetalningar i ett samlingslån, eller omstartslån som det också kallas, gör att du kan sänka din månadskostnad med tusenlappar och därmed bli skuldfri snabbare.

Fördelar med att samla lån i ett bolån

 • Lägre ränta
 • Sänkt månadskostnad
 • Rak amortering
 • Bättre villkor
 • Färre fakturor och dolda avgifter
 • Högre kreditvärdighet
 • Tryggare privatekonomi

Kalkylator - utöka bolån

Vill du samla dina dyra lån i ett billigare bolån eller utöka ditt bolån för exempelvis renovering? Räkna ut din nya månadskostnad genom att fylla i önskat lånebelopp inklusive befintligt bolån. Observera att räntan sätts individuellt.

I ett räkneexempel hos Bluestep Bank på 1 500 000 kr med rörlig nominell ränta på 6,7%, 3 månaders rörlig ränta, löptid på 40 år och månatlig amortering är den effektiva räntan 6,96%. Detta inkluderar uppläggningsavgift (2 495 kr) och aviavgift (20 kr/månad för autogiro). Totalt belopp att betala är 3 924 960 kr. Antal betalningar till Bluestep Bank under 40 år är 480 st, vilket innebär en genomsnittlig månadskostnad om 8 179 kr. Detta exempel gäller lån med säkerhet i fast egendom, tomträtt eller bostadsrätt. Exemplet baseras på aktuell ränta den 13 november 2023. Läs mer om våra räntor.

Vad krävs för att få ett samlingslån?

För att kunna ansöka om lån med bostaden som säkerhet måste du vara minst 18 år och äga din bostad. Det behöver även finnas ett övervärde i bostaden och den får vara belånad till max 85% av marknadsvärdet. Du kan ansöka om utökat bolån oavsett om du har ett befintligt bolån hos Bluestep Bank idag eller inte. Om du har ditt bolån hos en annan bank kommer vi behöva flytta hela bolånet till oss.

Krav på bostaden du vill belåna

 • Ägs av dig som privatperson
 • Värd minst 300 000 kr
 • Hyrs inte ut i andra hand
 • Används inte för kommersiella ändamål
 • Kan belånas upp till 85 % (fritidshus 75 %)

Så fungerar samlingslån

Så här går det till när du ansöker om ett samlingslån hos oss.

Samla dina lån i ett bolån

Vi ger fler möjlighet till bolån oavsett anställningsform eller tidigare kredithistorik.

 • Ansök tryggt och säkert
 • Digitala lånehandlingar
 • Ansökan är inte bindande

Ansök om samlingslån

Samlingslån utan fast anställning

Om man inte har en fast anställning är det lätt att ge upp hoppet om att få ett samlingslån efter att man fått nej från den traditionella banken. På Bluestep Bank tar vi hänsyn till många olika inkomsttyper och anställningsformer. Många av våra kunder är frilansare, timanställda, vikarier eller projektanställda. En fast anställning är därför inte avgörande när vi gör en kreditbedömning.

Samla lån med låg kreditvärdighet

Det är vanligare än man tror att hamna i en ekonomiskt svår situation och det kan drabba alla oavsett livssituation. Att köpa något på avbetalning eller på kreditkort är mer eller mindre standard idag och det kan gå fort att hamna i en ond spiral med flera lån och krediter. Förutom höga räntor tillkommer ofta dolda avgifter i form av avi- och fakturaavgifter varje månad. Plötsligt står man där och har svårt att få ekonomin att gå ihop i slutet av månaden.

Detta kan i värsta fall leda till att man inte kan betala sina räkningar och då riskerar man att få en skuld hos Kronofogden samt en eller flera betalningsanmärkningar. Då är det lätt att tro att man inte kan få ett samlingslån, men så behöver det inte vara. Vi tar oss tiden att lyssna på livssituation och kommer göra vårt bästa för att försöka få ner dina månadskostnader.

Samla lån trots betalningsanmärkning

En betalningsanmärkning behöver inte sätta stopp för att samla dina lån. Betalningsanmärkningar är något som kan drabba vem som helst. Sjukskrivning, arbetslöshet, livskriser, stress, missförstånd eller post som har kommit bort kan vara anledningar till att man får en eller flera betalningsanmärkningar.

För oss är din framtid viktigare än din historik. Vi tar hänsyn till hela din ekonomi och många olika typer av inkomster i vår kreditbedömning. Tillsammans med dig försöker vi hitta lösningar framåt – alltid med målsättningen att ge dig en trygg och stabil ekonomi.

Några kundexempel

Hur mycket kan man då spara varje månad om man samlar sina lån i ett nytt bolån hos Bluestep Bank? Här kan du se tre exempel.

Tabell som visar exempel på hur mycket man kan spara när man samlar lån hos Bluestep Bank

Månadskostnaden för befintliga låneexempel baseras på en bolåneränta på 3,5 % (+2 % amortering) och en schablon-ränta på 15,5 % (7 års återbetalning) för blancolånen. Månadskostnaden för ett nytt bolån hos Bluestep Bank är exempel beräknade på en nominell ränta på 5,74 % plus 2 % amortering. Vilken ränta och månadsbetalning du får bestäms individuellt utifrån dina ekonomiska omständigheter och kan bli både högre och lägre. Ytterligare kostnader som t.ex. uppläggningsavgift, bostadsvärdering och förhöjd ränta kan tillkomma.

Hur mycket får jag låna?

Hur mycket man kan låna beror på hur mycket din inkomst klarar av och hur mycket belåningsutrymme som finns kvar i bostaden. En bostad kan belånas upp till 85 % och ett fritidshus upp till 75 %. Om du har en medsökande kan det öka dina chanser att få ett lån.

När betalas pengarna ut?

Från det att du har signerat lånehandlingarna betalar vi ut bolånet inom tre arbetsdagar. Om vi löser skulderna åt dig kan det ta ytterligare några dagar innan kreditgivarna har mottagit och löst lånen, beroende på deras rutiner. Vi är specialister på att samla lån och krediter och informerar dig om när skulderna är lösta. Efter utbetalt lån hittar du den slutliga avräkningsnotan genom att logga in på dina sidor som bolånekund.

Hur betalar jag tillbaka lånet?

Du betalar din månadsavi den 27:e varje månad. Kontakta oss via eller på 0770-33 01 00 om du vill göra en extra inbetalning eller lösa lånet i förtid. Om du löser hela lånet i förtid och har ett lån med bunden ränta kan ränteskillnadsersättning tillkomma.

Ibland inträffar det oförutsedda saker som gör att det tillfälligt kan bli svårt att betala för lånet. Ta kontakt med oss så snart som möjligt om du har problem att betala för lånet. Då försöker vi att hitta en lösning tillsammans med dig.

Ansök om samlingslån tryggt och säkert

Vill du undersöka möjligheterna att samla dina lån och krediter i ett bolån hos Bluestep Bank? Skicka in din ansökan redan idag så ser vi igenom dina möjligheter tillsammans.


Ansök om samlingslån

Nöjda kunder - det bästa betyget vi kan få

4.2 av 5 baserat på 469 omdömen
Våra favoritomdömen
Trustpilot
På andra språk: Icon Omstartslån | Icon Lainojen yhdistäminen