Bluestep Bank erbjuder fler möjlighet att få bolån

Vi är en modern bolånebank som inte fastnar i standardiserade mallar och processer, vilket de traditionella bankerna ofta gör. Har du en ekonomi som kan bära kostnaderna för bolånet behöver inte betalningsanmärkningar eller exempelvis en projektanställning vara ett hinder. 

Hos oss behöver ni heller inte ha en romantisk relation för att kunna köpa en bostad tillsammans. Med Kompisavtalet erbjuder vi bolån till kompisar eller syskon som vill köpa en bostad och bo tillsammans.

Bolånekalkylator - räkna på ditt bolån

Beräkna din månadskostnad genom att fylla i bostadens pris, din kontantinsats och förväntad ränta. Observera att räntan sätts individuellt.

I ett räkneexempel hos Bluestep Bank på 1 500 000 kr med rörlig nominell ränta på 6,7%, 3 månaders rörlig ränta, löptid på 40 år och månatlig amortering är den effektiva räntan 6,96%. Detta inkluderar uppläggningsavgift (2 495 kr) och aviavgift (20 kr/månad för autogiro). Totalt belopp att betala är 3 924 960 kr. Antal betalningar till Bluestep Bank under 40 år är 480 st, vilket innebär en genomsnittlig månadskostnad om 8 179 kr. Detta exempel gäller lån med säkerhet i fast egendom, tomträtt eller bostadsrätt. Exemplet baseras på aktuell ränta den 13 november 2023. Läs gärna om våra boräntor och vår bolånekalkyl om du vill veta mer.

En bolånebank för fler

Vi har alla olika förutsättningar och befinner oss i olika skeenden av livet. Idag är en fast anställning inte längre standard, samtidigt som det kan vara svårt att ta sig in på bostadsmarknaden utan att köpa en bostad. På Bluestep Bank anser vi att möjlighet till bolån inte enbart ska grundas utifrån gamla ramverk. Det krävs en individuell bedömning för att kunna fastställa att ekonomi finns för att bli beviljad ett bolån.

Bolån för egenföretagare

Bluestep Bank lägger större vikt vid nuvarande och framtida betalningsförmåga än anställningsform. De traditionella bankerna ser många gånger egenföretagare som en risk vid låneansökan då de saknar fast anställning. För oss är det självklart att även egenföretagare ska ges möjlighet till bolån. Vi tar hänsyn till den totala ekonomiska bilden vid den individuella bedömningen och fastnar inte i de traditionella bankernas ramverk och mallar.

Bolån utan fast anställning

På Bluestep Bank behöver du inte ha en tillsvidaretjänst för att få tillgodoräkna dig dina intäkter som en inkomst. Vi vill ge fler människor i olika livssituationer möjlighet att köpa bostad. Dina inkomster måste givetvis täcka kostnaderna för lånet men anställningsform eller typ av inkomst är inte lika viktig. Många har en stabil inkomst som timanställd, vikarie eller projektanställd utan att ha en fast anställning.

Inkomsttyper vi godkänner

 • Anställningsformer
  Tillsvidareanställning, Provanställning, Vikariat, Visstidsanställning, Projektanställning och Timanställning.
 • Näringsverksamhet
  Enskild firma, Aktiebolag, Handelsbolag och Kommanditbolag.
 • Pension
  Ålderspensionär, Sjukpension, Försäkring, Pensionsförsäkring och skattefri Pensionsförsäkring.
 • Övrig inkomst
  A-kassa, Barnbidrag, Bostadsbidrag, Bostadstillägg, Sjukpenning, Studiebidrag, Studielån, Föräldrapenning, Omvårdnadsbidrag, Merkostnadsersättning, Underhållsbidrag, Underhållsstöd, Hyresintäkter och övriga skattefria inkomster.

  Vi godkänner tyvärr inte socialbidrag som inkomstkälla.

Bolån för studenter

Som student har du ofta olika former av inkomster, som studiemedel och inkomst från extraarbete. Kanske arbetar du helger och kvällar utöver att studera heltid? Hos oss kan du tillgodoräkna dig alla intäkter som en inkomst vid bedömningen huruvida din inkomst kan bära kostnaderna för ett bolån eller inte.

Bolån med betalningsanmärkning

På Bluestep Bank fokuserar vi mer på din framtida betalningsförmåga än kredithistorik med eventuella betalningsanmärkningar. Har du en ekonomi som kan bära kostnaderna för ett bolån behöver därför betalningsanmärkningar inte vara ett hinder.

Ett bolån med större möjligheter

Känner du till alla fördelar med ett bolån hos Bluestep Bank? Hos oss kan du använda eventuellt låneutrymme på bostaden för att utöka befintligt bolån.

Med utökat bolån kan du lösa blancolån och samla lån och krediter. Det ger dig en bättre kontroll över din ekonomi, samtidigt som du kan sänka dina kostnader, då ett bolån ofta har lägre ränta.

Ett bolån ger även högre kreditvärdighet än lån utan säkerhet. Genom att låna på din bostad kan du också frigöra pengar för att täcka oförutsedda utgifter eller vid köp av exempelvis bil eller båt.

Välkommen som du är.

Inkluderande

Bluestep Bank är en renodlad bolånebank som sedan 2005 ger fler möjlighet till bolån och en bättre privatekonomi. Vi välkomnar dig oavsett hur du jobbar, vad du har för bakgrund eller var i livet du befinner dig.

Personlig service

Hos oss får du alltid tala med en personlig handläggare som lyssnar, sätter sig in i din situation och försöker ordna en så bra lösning som möjligt. Vi pratar över 20 olika språk och du kan både ringa och chatta med oss.

Tryggt och säkert

Det är tryggt och säkert att ansöka om lån hos oss. Du identifierar dig med BankID i kontakten med oss. Viktigast för oss är att du får bästa möjliga villkor utifrån din situation och att du gör en bra affär som förbättrar din ekonomi.

Steg för steg - så ansöker du om ett bolån hos oss

Om Bluestep Bank

Bluestep Bank har hjälpt tiotusentals människor till att komma in på bostadsmarknaden och till en bättre privatekonomi. Vi hoppas kunna hjälpa många fler! Vi är en renodlad bolånebank som erbjuder bolån vid köp av villa, bostadsrätt eller fritidshus. 

Du ansöker enkelt om lånelöfte digitalt direkt här på webben. Ansökan är inte bindande. Efter att ha gjort en ansökan blir du kontaktad av en bolånespecialist för en individuell bedömning och som är din personliga handläggare hela vägen från ansökan till eventuell utbetalning.

Nöjda kunder - det bästa betyget vi kan få

4.2 av 5 baserat på 469 omdömen
Våra favoritomdömen
Trustpilot
På andra språk: Icon Boliglån | Icon Asuntolaina