Vad är ett brygglån?

När man redan är inne på bostadsmarknaden och äger sin bostad är det vanligt att det kapital man har är låst i den befintliga bostaden. Kapitalet kan man vid ett bostadsköp behöva använda för betalning av en ny bostad. För att få ut pengarna måste därmed den befintliga bostaden först säljas.

När du köper en ny bostad medan kapitalet fortfarande är låst i din befintliga kan du behöva ta ett brygglån. Det är ett tillfälligt lån med syfte att täcka kostnaden fram till att den befintliga bostaden är såld.

Så fungerar ett brygglån

Ett brygglån kan behövas vid två tillfällen. Antingen om du köper en ny bostad innan du fått din tidigare såld eller om du har tillträde till din nya bostad innan de som köpt din bostad har tillträde till den. Ett brygglån är ett vanligt blancolån, men med kortare löptid.

Kan jag ta ett brygglån?

För att få ett brygglån hos Bluestep Bank behöver din befintliga bostad vara ute till försäljning. Generellt sett har brygglån en väldigt kort löptid då syftet med lånet är att endast löpa under tiden fram till att du sålt din bostad.

Hos Bluestep Bank är löptiden en månad. Du gör inga amorteringar på brygglånet utan betalar av hela lånet när du får loss pengarna från din bostadsförsäljning. Räntan på brygglånet bestäms inviduellt och är fast under hela lånets löptid.

Så ansöker du

För att ansöka om ett brygglån ansöker du först om ett bolån hos oss. Det gör du genom att fylla i ansökan digitalt här på webben. En av våra bolånespecialister kommer sedan kontakta dig för att gå igenom din ansökan och det är i samband med det du uppger att du även önskar ett brygglån.

Ansök om lånelöfte för köp av bostad

Skicka in din ansökan redan idag så kontaktar vi dig och går igenom dina förutsättningar och möjligheter till bolån.

Ansök om lånelöfte

Välkommen som du är.

Inkluderande

Bluestep Bank är en renodlad bolånebank som sedan 2005 ger fler möjlighet till bolån och en bättre privatekonomi. Vi välkomnar dig oavsett hur du jobbar, vad du har för bakgrund eller var i livet du befinner dig.

Personlig service

Hos oss får du alltid tala med en personlig handläggare som lyssnar, sätter sig in i din situation och försöker ordna en så bra lösning som möjligt. Vi pratar över 20 olika språk och du kan både ringa och chatta med oss.

Tryggt och säkert

Det är tryggt och säkert att ansöka om lån hos oss. Du identifierar dig med BankID i kontakten med oss. Viktigast för oss är att du får bästa möjliga villkor utifrån din situation och att du gör en bra affär som förbättrar din ekonomi.