Bolån utan fast anställning

På Bluestep hjälper vi fler. Se vad vi kan erbjuda dig som befintlig eller blivande bostadsägare - oavsett anställningsform.

Bolån oavsett anställningsform

I dagsläget finns det en mängd olika anställningsformer som traditionella banker ser som en risk när du vill teckna ett bolån. Du är inte ensam om att ha ett vikariat, en timanställning eller en projektanställning. På Bluestep Bank tar vi hänsyn till hela din ekonomi när vi gör en bedömning, oavsett anställningsform.

Även för dig som saknar fast anställning

Har man en tidsbegränsad anställning är det lätt att ge upp hoppet om en egen bostad efter ett nej från den vanliga banken, då är det bra att veta att det finns andra möjligheter. På Bluestep Bank fokuserar vi på din framtid, istället för din ekonomiska historik. Vi tar därför hänsyn till många olika inkomsttyper och anställningsformer. En fast anställning är därför inte avgörande när vi gör en kreditbedömning.

Vill du se över dina möjligheter till bolån? Ring 0770-33 01 00 eller fyll i dina kontaktuppgifter så ser vi tillsammans över dina möjligheter.

Mer om bolån utan fast anställning

Idag är det allt fler som väljer att starta eget eller frilansa samtidigt som fast anställning fortfarande är ett kriterium hos många vanliga banker för att få bolån. Vill du veta mer om möjligheterna att ta bolån för dig som saknar fast anställning? Här hittar du mer information.

  • Låna trots tidsbegränsad anställningsform?

    Flera av våra kunder har tidsbegränsade anställningar som projektanställningar, säsongsanställningar och visstidsanställningar. Vid en låneansökan bedömer banken din kreditrisk, vilket konkret innebär risken att låntagaren inte betalar tillbaka lånet. I samband med en sådan bedömning anser de traditionella bankerna att en tidsbegränsad anställning är mindre säker, vilket minskar dina chanser att få din låneansökan beviljad. För en arbetsgivare kan en fast anställd vara svårare att säga upp och anställningsformen anses därför som en extra trygghet hos vanliga banker.

  • Hur fungerar en kreditbedömning?

    På Bluestep tar vi hänsyn till hela din ekonomi och många olika typer av inkomster i vår kreditbedömning. Vi gör en individuell bedömning där vi fokuserar på dina framtida möjligheter istället för din ekonomiska historik, oavsett om du är provanställd, vikarie eller timanställd. Skulle du ha betalningsanmärkningar eller kort kredithistorik kan vi se över dina möjligheter till bolån. Det viktigaste för oss är att du får en trygg ekonomi och klarar av att betala ditt lån.

Välkommen som du är.

Inkluderande

Bluestep Bank är en renodlad bolånebank som sedan 2005 ger fler möjlighet till bolån och en bättre privatekonomi. Vi välkomnar dig oavsett hur du jobbar, vad du har för bakgrund eller var i livet du befinner dig.

Personlig service

Hos oss får du alltid tala med en personlig handläggare som lyssnar, sätter sig in i din situation och försöker ordna en så bra lösning som möjligt. Vi pratar över 20 olika språk och du kan både ringa och chatta med oss.

Tryggt och säkert

Det är tryggt och säkert att ansöka om lån hos oss. Du identifierar dig med BankID i kontakten med oss. Viktigast för oss är att du får bästa möjliga villkor utifrån din situation och att du gör en bra affär som förbättrar din ekonomi.

Nöjda kunder - det bästa betyget vi kan få

4.3 av 5 baserat på 456 omdömen
Våra favoritomdömen
Trustpilot