Bolåneräntor och avgifter

Vi erbjuder en bolåneränta från 6,00% till 10,95%. Räntan baseras på en individuell helhetsbedömning av dina ekonomiska förutsättningar. Vi gör alltid vårt bästa för att erbjuda dig den lägsta räntan utifrån din ekonomiska situation.

Din boränta bestäms utifrån ett antal faktorer som exempelvis:

  • Hur mycket du behöver låna
  • Belåningsgrad
  • Din kredithistorik
  • Dina inkomster och utgifter

Aktuella räntor

Bolån*

Rörlig 3 månader Fast 3 år  Fast 5 år
6,60% 6,25% 6,00%

*Den nominella räntan kan variera, för närvarande mellan 6,00% och 10,95%. 

Här kan du se vår snittränta för bolån per månad.

Kontantinsatslån

Hemlån 3 månader
10,35%


Våra avgifter

Uppläggningsavgift 2 495 kr
Aviavgift per månad 20 kr**

**Betalning via autogiro 20 kr/månad. Betalning med inbetalningskort 30 kr/månad

Bonuslöfte - sänkt ränta efter 3 år

Bonuslöfte – räntan sänks efter 3 år och efter 5 år

Det ska löna sig att sköta sina betalningar. De kunder som stannar längre än 3 år får vårt Bonuslöfte som innebär sänkt ränta. Från år 4 sänks din ränta automatiskt med upp till 1%-enhet om du betalat alla låneavier i tid.

Finns det ytterligare utrymme ned till vår lägsta ränta sänks din ränta ytterligare år 6 med upp till 1%-enhet om du fortsatt att betala i tid*.

*Bonuslöftet innebär oftast att månadsbetalningarna för lånet sjunker. Följande undantag finns; om du binder om lånet på en ny löptid i samband med att bonuslöftet infaller och att det allmänna ränteläget är högre vid ombindningen än när lånet utbetalades till dig. Din ränta kan aldrig bli lägre än vår lägsta gällande ränta med hänsyn till vald bindningstid och det allmänna ränteläget när Bonuslöftet infaller.

Vad innebär den förhöjda räntan för bolån?

Våra kunder kan komma att betala en förhöjd ränta under första året. Den förhöjda räntan dras från ditt bolån i samband med utbetalning av lånet och påverkar inte den månatliga månadskostnaden till oss. Den förhöjda räntan sätts individuellt och baseras på den helhetsbedömning som vi har gjort i samband med din ansökan. Mer information om den förhöjda räntan får du av din bolånespecialist.

Räkneexempel

I ett räkneexempel hos Bluestep Bank på 1 500 000 kr med rörlig nominell ränta på 6,7%, 3 månaders rörlig ränta, löptid på 40 år och månatlig amortering är den effektiva räntan 6,96%. Detta inkluderar uppläggningsavgift (2 495 kr) och aviavgift (20 kr/månad för autogiro).

Totalt belopp att betala är 3 924 960 kr. Antal betalningar till Bluestep Bank under 40 år är 480 st, vilket innebär en genomsnittlig månadskostnad om 8 179 kr. Detta exempel gäller lån med säkerhet i fast egendom, tomträtt eller bostadsrätt. Exemplet baseras på aktuell ränta den 13 november 2023.

Laddar