Logga in

Blancolån

Ett blancolån är ett lån utan säkerhet. Med säkerhet menas exempelvis ett hus, en lägenhet eller en bil. Långivaren har alltså inte någon säkerhet att ta som pant.

Blancolån är samma sak som privatlån. När du tar ett blancolån lämnar du alltså ingen säkerhet för ett lånet utan istället ligger säkerheten i din betalningsförmåga. Din betalningsförmåga baseras på din inkomst (eller din familjs om ni är två som vill ansöka) och övriga ekonomi.

Ordet blancolån kommer från ”in blanko” vilket betyder att ett ofullständigt dokument undertecknas. Anledningen är bristen på säkerhet i ett blancolån, vilket medförde att de traditionellt sågs som ”ofullständigt dokumenterade” lån.

Samla andra lån i ett blancolån

En av de vanligaste anledningarna till att ansöka om ett blancolån är att man vill samla ihop dyra smålån, SMS-lån eller kreditkortsräkningar i ett enda, förmånligare lån och på det sättet sänka sin månadsbetalning.

Köp bil eller båt

Många ansöker också om blancolån till någon form av konsumtion, exempelvis för att köpa en bil, nya möbler eller för att renovera. Det är viktigt att du funderar på vad blancolånet ska användas till och att du har en plan för hur lånet ska betalas tillbaka innan du gör en ansökan.

Ansök om privatlån

Genom att använda vår webbplats accepterar du att cookies används. Läs mer om cookies här