Lån med eller utan säkerhet

Möjligheterna att handla på kredit blir allt fler och mer lättillgängliga. Med ett enkelt knapptryck kan man idag köpa nu och betala senare. När köpen blir många och lånen utan säkerhet likaså resulterar det i skenande räntekostnader. Genom att samla lånen kan man sänka kostnaderna samtidigt som det ger en bättre översikt över ekonomin.

Siffror från SCB visar att svenskarna fortsätter att belåna sig alltmer, inte minst i och med rådande inflation och dyrare levnadskostnader. Många känner sig tvungna att handla på kredit för att få ekonomin att gå ihop. Det är en kortsiktig lösning som i långa loppet kan bli kostsam. 

Enligt Finansinspektionen är även den ökade e-handeln en bidragande orsak till den ökade belåningen, då den som oftast finansieras med kreditkort eller kontokredit.

Lån utan säkerhet ger högre ränta

Lån och krediter utan säkerhet innebär höga räntekostnader. För att få ner kostnaderna kan det därför vara en god idé att samla sina lån och krediter i ett större lån. Är det nya lånet dessutom med säkerhet kan räntan bli betydligt lägre än tidigare. 

Olika typer av lån utan säkerhet

  • Privatlån
  • Blancolån
  • Snabblån, korttidskredit
  • Konto- och Kreditkortslån

Skillnaden mellan lån med och utan säkerhet?

Gemensamt för lån utan säkerhet är att de som oftast är relativt små och har en hög årsränta. Återbetalningsperioden är kort och avgifterna som tillkommer är stora i förhållande till lånets storlek.

Ett lån med säkerhet, som bolån, är ett större lån men med en längre återbetalningsperiod. Avgifterna är också mindre i förhållande till lånets storlek.

Olika typer av lån med säkerhet

  • Bolån (för lägenhet, villa eller fritidshus)
  • Utökat bolån 
  • Kapitalfrigöringskredit (pensionärslån med bostaden som säkerhet)

Fördelar lån med säkerhet

  • Oftast lägre räntekostnader
  • Längre återbetalningstid
  • Ger en bättre kreditvärdighet än osäkra lån

Ansök om samlingslån tryggt och säkert

Vill du undersöka möjligheterna att samla dina lån och krediter i ett bolån hos Bluestep Bank? Skicka in din ansökan redan idag så ser vi igenom dina möjligheter tillsammans.


Ansök om samlingslån

Billigare samlingslån för bostadsägare

Att samla lånen i ett lån med säkerhet, som bolån, är oftast det billigaste alternativet. Som bostadsägare kan du samla dina skulder i bolånet förutsatt att låneutrymme finns. Du får belåna upp till 85% av bostadens aktuella marknadsvärde.

För att samla dina lån i bolånet kan du ansöka om utökat bolån. Skulle din bank inte bevilja din låneansökan kan du med fördel kontakta andra banker.

Bluestep Bank hjälper fler till bättre ekonomi

På Bluestep Bank hjälper vi kunder att samla lånen och utöka befintligt bolån, även om bolånet finns hos en annan bank idag. Vi ger fler möjligheten att låna på sin bostad, då vi fokuserar mer på nuvarande och framtida betalningsmöjligheter framför anställningsform eller kredithistorik. Genom att utöka befintligt bolån hos Bluestep Bank kommer eventuella bolån hos en annan bank att lösas och flyttas till oss.