Logga in

Så fungerar vårt lån för 60+

Här hittar du praktisk information om vår kapitalfrigöringskredit och vad det innebär för dig som är intresserad av att ansöka.

Inga räntebetalningar och amorteringar

Du behöver inte göra några amorteringar oavsett skuldsättningsgrad och lånebelopp. Du behöver inte heller betala löpande räntebetalningar då räntan kapitaliseras och förfaller till betalning först vid permanent flytt, försäljning eller bortgång.

Bo-Kvar Garanti

Du får leva kvar i bostaden resten av livet eller så länge du önskar eller kan. Detta gäller också en eventuell medlåntagare som övertar 100 % av äganderätten till bostaden.

Skuldfrigaranti

Sov tryggt om natten eftersom det är vi på Bluestep som står för risken vid eventuellt fallande bostadspriser och stigande räntor, som kan resultera i att lånet blir större än bostadens marknadsvärde. Du eller dina arvingar kommer alltså aldrig behöva betala tillbaka mer än marknadspriset på din bostad vid en försäljning.*

Lån trots låg inkomst

Det är bostadens långsiktiga värde, område och din ålder som avgör hur mycket du kan få låna. Vi säkerställer att du klarar av dina levnadskostnader men din inkomst idag eller imorgon är inte i fokus.

100% äganderätt

Du behåller 100% av äganderätten till bostaden vilket innebär att det är du eller dina arvingar som får ta del av en eventuell fortsatt värdeökning på bostadsmarknaden.

Låneåterbetalning på dina villkor

Gör avbetalningar på lånet eller lös det när du vill – självklart utan kostnad.

Ränteavdrag

När du säljer bostaden och återbetalar lånet kan det finnas möjlighet att göra ränteavdrag för upparbetade räntor som kan dras av för att minska reavinstskatten.

*Skuldfrigarantin gäller under förutsättning att villkoren för lånet följs.

Är du redo att ansöka eller vill du veta mer om lånet?

Kontakta oss Ansök om lån

Genom att använda vår webbplats accepterar du att cookies används. Läs mer om cookies här