Låna med historiskt skuldsaldo

På Bluestep Bank hjälper vi fler. Se vad vi kan erbjuda dig som befintlig eller blivande bostadsägare - oavsett anställningsform.

Lånelösningar för dig med historiskt skuldsaldo

Det kan vara svårt att få lån om du har en skuld registrerad hos Kronofogden, även om du har betalat av den. Hos oss kan du ansöka om lån trots historiskt skuldsaldo. Om du exempelvis äger en bostad kan du ansöka om lån med bostaden som säkerhet och på så sätt få loss pengar till det du vill göra eller har behov av.

Få loss pengar för olika behov

Om du har ett historiskt skuldsaldo är ett alternativ är att låna med bostaden som säkerhet. Din bostad måste då vara värd mer än vad den i dagsläget är belånad för att vi ska kunna hjälpa dig. På så sätt får du loss pengar att använda till någonting som just du har behov av. Kontakta oss för att höra mer om vad som gäller just för dig.

Frågor om bolån? Ring oss på 0770-33 01 00 eller skicka in en ansökan så ser vi tillsammans över dina möjligheter. 

Läs mer om historiskt skuldsaldo

Om du har ett historiskt skuldsaldo kan det påverka dina möjligheter till lån hos traditionella banker. Numera erbjuder nischade banker lösningar för dig som har det. Har du frågor om historiskt skuldsaldo och vad det innebär? Här kan du läsa mer.

 • Vad är ett historiskt skuldsaldo?

  Det finns i dagsläget möjlighet för dig som har betalningsanmärkningar och skulder att ta lån. Även om det kan vara svårare att hitta en bank som lånar ut om det finns en sådan skuld registrerad. Att ha ett historiskt skuldsaldo innebär att du har en skuld hos Kronofogden som har varit obetald i mer än en månad. Den typen av skulder rapporteras till kreditupplysningsföretagen och även om du har löst skulden finns den registrerad i minst 24 månader framåt, vilket påverkar dina möjligheter att ta lån hos traditionella banker.

 • Hur får banken reda på om du har ett historiskt skuldsaldo?

  Vid kreditbedömningar skickar banken alltid en UC förfrågan för att kunna få information om dina lån och krediter. En UC-förfrågan innehåller exempelvis information om betalningsanmärkningar, antalet kreditupplysningar samt beviljade skulder och lån. Informationen används som underlag vid bankens bedömning.

 • Kan jag bli av med ett historiskt skuldsaldo?

  Om man redan har fått ett historiskt skuldsaldo registrerat kan man oftast inte göra annat än att betala av skulden och vänta i två år tills skulden inte längre finns registrerad på dig. Dock finns det en del nischade banker som gör undantag och lånar ut även om du har ett historiskt skuldsaldo.

 • Kan jag låna trots historiskt skuldsaldo?

  På Bluestep Bank finns det möjlighet att ansöka om bolån med din bostad som säkerhet, vi hjälper då till att lösa dina befintliga skulder. För att kunna hjälpa dig behöver det finnas ett övervärde i bostaden. Om du vill köpa en bostad och behöver ett bolån måste dina skulder hos Kronofogden vara lösta innan du ansöker om bolån hos oss. Kontakta oss för att få mer information om vad som gäller just dig.

Samla dina lån i ett bolån

Vi ger fler möjlighet till bolån oavsett anställningsform eller tidigare kredithistorik.

 • Ansök tryggt och säkert
 • Digitala lånehandlingar
 • Ansökan är inte bindande

Ansök om samlingslån

Välkommen som du är.

Inkluderande

Bluestep Bank är en renodlad bolånebank som sedan 2005 ger fler möjlighet till bolån och en bättre privatekonomi. Vi välkomnar dig oavsett hur du jobbar, vad du har för bakgrund eller var i livet du befinner dig.

Personlig service

Hos oss får du alltid tala med en personlig handläggare som lyssnar, sätter sig in i din situation och försöker ordna en så bra lösning som möjligt. Vi pratar över 20 olika språk och du kan både ringa och chatta med oss.

Tryggt och säkert

Det är tryggt och säkert att ansöka om lån hos oss. Du identifierar dig med BankID i kontakten med oss. Viktigast för oss är att du får bästa möjliga villkor utifrån din situation och att du gör en bra affär som förbättrar din ekonomi.

Nöjda kunder - det bästa betyget vi kan få

4.3 av 5 baserat på 456 omdömen
Våra favoritomdömen
Trustpilot