Hypotekslån hos Bluestep Bank

Vad är ett hypotekslån?

Hypotekslån är ett lån där det finns en säkerhet som banken kan ta i anspråk. Bolån är den vanligaste formen av hypotekslån.

Ett hypotekslån är ofta synonymt med ett bolån. Ordet "hypotek" kommer från grekiskan och betyder "pant". Ett hypotekslån innebär att det belånade objektet inte lämnas till panthavaren. Om du däremot inte kan betala för lånet kan banken begära att säkerheten säljs för att de ska få tillbaka sina pengar.

Eftersom banken har denna säkerhet blir risken, och därmed räntan, lägre än om du skulle ta ett lån utan säkerhet. Du kan ta ett hypotekslån när du ska finansiera ett bostadsköp. Det går även att använda sig av ett hypotekslån om du har ett låneutrymme i din bostad som du vill utnyttja för att finansiera något annat du har behov av. Det är generellt sätt billigare än att ta ett blancolån.

Mer om att köpa ny bostad

Mer om att låna på din bostad

 

Kan jag ta ett hypotekslån hos Bluestep Bank?

På Bluestep Bank kan du ta ett hypotekslån med säkerhet i bostaden, det vill säga ett bolån.

Hypotekslån vid köp av ny bostad

När du ska köpa en ny bostad kan du låna upp till 85 procent av bostadets värde. Det innebär att du behöver betala 15 procent av köpeskillingen med egna medel vid köp av ny bostad. Hos Bluestep välkomnar vi fler typer av anställningsformer - en fast anställning är inte ett måste.

Hypotekslån med bostaden som säkerhet

Du kan utöka ditt bolån för att samla andra lån eller skulder till en lägre ränta. Låneutrymmet i bolånet kan även användas för att finansiera ett bilköp eller en renovering. Som mest kan du låna upp till 85 procent av bostadens värde. Du kan även belåna ditt fritidshus, som mest upp till 75 procent av dess värde.

Samla dina lån i ett bolån

Vi ger fler möjlighet till bolån oavsett anställningsform eller tidigare kredithistorik.

  • Ansök tryggt och säkert
  • Digitala lånehandlingar
  • Ansökan är inte bindande

Ansök om samlingslån

Välkommen som du är.

Inkluderande

Bluestep Bank är en renodlad bolånebank som sedan 2005 ger fler möjlighet till bolån och en bättre privatekonomi. Vi välkomnar dig oavsett hur du jobbar, vad du har för bakgrund eller var i livet du befinner dig.

Personlig service

Hos oss får du alltid tala med en personlig handläggare som lyssnar, sätter sig in i din situation och försöker ordna en så bra lösning som möjligt. Vi pratar över 20 olika språk och du kan både ringa och chatta med oss.

Tryggt och säkert

Det är tryggt och säkert att ansöka om lån hos oss. Du identifierar dig med BankID i kontakten med oss. Viktigast för oss är att du får bästa möjliga villkor utifrån din situation och att du gör en bra affär som förbättrar din ekonomi.

Nöjda kunder - det bästa betyget vi kan få

4.3 av 5 baserat på 456 omdömen
Våra favoritomdömen
Trustpilot