Ett modernt bolån som passar fler

På Bluestep Bank kan vi ge fler möjlighet till bolån då vi ser till framtida betalningsförmåga snarare än anställningsform, skuldsaldo eller kredithistorik. Det viktigaste för oss är att du får en trygg ekonomi och kan betala av bolånet varje månad.

 

Bolånekalkylator - räkna på ditt bolån

Beräkna din månadskostnad genom att fylla i bostadens pris, din kontantinsats och förväntad ränta. Observera att räntan sätts individuellt.

I ett räkneexempel hos Bluestep Bank på 1 500 000 kr med rörlig nominell ränta på 6,35%, 3 månaders rörlig ränta, löptid på 40 år och månatlig amortering är den effektiva räntan 6,59%. Detta inkluderar uppläggningsavgift (2 495 kr) och aviavgift (20 kr/månad för autogiro). Totalt belopp att betala är 3 798 780 kr. Antal betalningar till Bluestep Bank under 40 år är 480 st, vilket innebär en genomsnittlig månadskostnad om 7 914 kr. Detta exempel gäller lån med säkerhet i fast egendom, tomträtt eller bostadsrätt. Exemplet baseras på aktuell ränta den 6 juli 2023. Läs gärna om våra boräntor och vår bolånekalkyl om du vill veta mer.

Steg för steg - bolån

Vanliga frågor och svar om bolån

 • Kan jag få ett lån hos er?

  Bluestep Bank är en renodlad bolånebank som arbetar för en mer inkluderande bostadsmarknad. Vi anser att fler ska kunna få bolån oavsett varifrån man kommer, hur man jobbar eller var i livet man befinner sig.

  Vi förstår att det finns många olika sätt att leva och arbeta på och att alla inte vill eller kan ha en fast anställning i dagens samhälle. Arbetsmarknaden ser inte så ut längre. Vi har också förståelse för att man kan begå ekonomiska misstag i livet som gör att kredithistoriken påverkas eller som kan leda till en betalningsanmärkning. Vi tror dock på att alla har en potential framåt och därför ser vi till att handlägga alla ansökningar manuellt. I vår kreditbedömning väger den nuvarande ekonomiska situationen och den framtida betalningsförmågan tyngre än historiken eller en specifik anställningsform.

  En personlig handläggare går igenom ditt ärende och ser över möjligheterna till ett lånelöfte eller möjligheten att låna på din bostad tillsammans med dig för att se om kalkylen går ihop för att kunna erbjuda dig ett bolån.

 • Hur bestäms era bolåneräntor?

  Eftersom vi fungerar som ett komplement och hjälper dig som inte fått hjälp av den traditionella banken har vi också andra typer av räntor. Våra räntor sätts individuellt och baseras på hur mycket just du måste låna, andelen av bostadens marknadsvärde som belånas, dina inkomster och utgifter samt kredithistorik.

  Se aktuella boräntor och våra genomsnittsräntor för att få en överblick över ränteläget just nu.

   
 • Kan jag lösa bolånet i förtid?

  Det går bra att lösa ditt bolån hos oss i förtid. Du kan flytta över bolånen till en annan långivare när som helst. Det förutsätter naturligtvis att den nya långivaren godkänner överflyttningen. Om du har ett bolån och har bundit din ränta blir du dock oftast tvungen att betala ränteskillnadsersättning

   
 • Kan ni hjälpa mig om jag har svårt att betala?

  Ibland inträffar det oförutsedda saker som gör att det tillfälligt kan bli svårt att betala för lånet. Ta kontakt med oss på 08-501 00 549 så snart som möjligt så försöker vi hitta en lösning tillsammans.

Nöjda kunder - det bästa betyget vi kan få

4.3 av 5 baserat på 456 omdömen
Våra favoritomdömen
Trustpilot
På andra språk: Icon Boliglån | Icon Asuntolaina