Hopbakslån för dig som äger din bostad

Samla smålån, krediter eller andra skulder i ett hopbakslån

Inköp på avbetalning och kredit, eller upptagande av smålån, kan snabbt leda till höga räntekostnader. Då kan det vara smart att samla dessa i ditt bolån till en lägre ränta och spara mer pengar varje månad.

Ett hopbakslån, eller ett samlingslån som det också kan kallas, är när man bakar ihop flera små lån med höga räntor till ett större lån med en lägre ränta. Som bostadsägare har du möjligheten att kunna baka in dina smålån och krediter i ett bolån. Det är generellt sätt det billigaste alternativet när man pratar om att samla lånen.

Hos Bluestep ger vi fler bostadsägare möjligheten att samla sina lån i bolånet. Eftersom vi välkomnar fler anställningsformer och sätter oss in i varje kunds inviduella situation kan vi hjälpa när traditionella banker säger nej.

På den här sidan kommer vi berätta mer om hopbakslån och om hur processen ser ut från ansökan till utbetalning. 

Hur fungerar hopbakslån hos Bluestep Bank?

För att ta ett hopbakslån med din bostad som säkerhet behöver du ett låneutrymme i ditt bolån. Detta utrymme kan uppkomma om du amorterat ner ditt bolån och sänkt din belåningsgrad. Du kan då belåna upp bostaden igen, som mest till 85% och få loss pengar.

Om du bott i din bostad längre än fem år har du möjlighet att göra en omfattande värdering och få ett nytt värde på bostaden fastställt. Om bostaden ökat i värde kan du belåna upp bostaden till 85% av det nya fastställda värdet.

Krav på bostaden du vill belåna

 • Ägs av dig som privatperson.
 • Värd minst 300 000 kr.
 • Hyrs inte ut i andra hand.
 • Används inte för kommersiella ändamål.
 • Kan belånas upp till 85 % (fritidshus 75 %).

Ansök om samlingslån tryggt och säkert

Vill du undersöka möjligheterna att samla dina lån och krediter i ett bolån hos Bluestep Bank? Skicka in din ansökan redan idag så ser vi igenom dina möjligheter tillsammans.


Ansök om samlingslån

Vanliga frågor och svar om hopbakslån

 • Kan jag få ett lån hos er?

  Bluestep Bank är en renodlad bolånebank som arbetar för en mer inkluderande bostadsmarknad. Vi anser att fler ska kunna få bolån oavsett varifrån man kommer, hur man jobbar eller var i livet man befinner sig.

  Vi förstår att det finns många olika sätt att leva och arbeta på och att alla inte vill eller kan ha en fast anställning i dagens samhälle. Arbetsmarknaden ser inte så ut längre. Vi har också förståelse för att man kan begå ekonomiska misstag i livet som gör att kredithistoriken påverkas eller som kan leda till en betalningsanmärkning. Vi tror dock på att alla har en potential framåt och därför ser vi till att handlägga alla ansökningar manuellt. I vår kreditbedömning väger den nuvarande ekonomiska situationen och den framtida betalningsförmågan tyngre än historiken eller en specifik anställningsform.

  En personlig handläggare går igenom ditt ärende och ser över möjligheterna till ett lånelöfte eller möjligheten att låna på din bostad tillsammans med dig för att se om kalkylen går ihop för att kunna erbjuda dig ett bolån.

 • Vilka typer av bostäder kan belånas med ett bolån?

  Vi accepterar flera olika typer av bostäder som säkerhet för våra bolån. De bostäder vi godkänner är villor, bostadsrätter och fritidshus.

 • Kan jag få lånelöfte eller låna på min bostad även om jag inte har en fast anställning?

  För att få ett bolån behövs någon form av inkomst men du behöver inte ha en fast anställning. Vi accepterar olika typer av inkomster och anställningsformer.

  Vi förstår att det finns många olika sätt att leva och arbeta på och att alla inte vill eller kan ha en fast anställning i dagens samhälle. Om du är egenföretagare, vikarie eller projektanställd kan du ha möjlighet att betala för ett bolån. Om du är arbetssökande eller har varit sjukskriven kan vägen tillbaka till arbetslivet gå via till exempel en timanställning eller studier. Vi tycker att fler typer av inkomster ska räknas med när du ansöker om ett bolån hos oss. Därför tar vi oss tiden att göra en individuell helhetsbedömning av din ekonomiska situation.

  Om du är arbetssökande och dessutom ansöker tillsammans med någon som arbetar kan vi ha möjlighet att bevilja ett bolån. I våra bedömningar tar vi hänsyn till hushållets totala disponibla inkomster, även om den ena personen inte har en anställning.

  Typer av inkomsttyper vi godkänner:

  Anställningsformer
  Tillsvidareanställning
  Provanställning
  Vikariat
  Visstidsanställning
  Projektanställning
  Timanställning

  Näringsverksamhet
  Enskild firma
  Aktiebolag
  Handelsbolag
  Kommanditbolag

  Pension
  Ålderspensionär
  Sjukpension
  Försäkring
  Pensionsförsäkring
  Pensionsförsäkring skattefri

  Övrig inkomst
  A-kassa
  Barnbidrag
  Bostadsbidrag
  Bostadstillägg
  Sjukpenning
  Studiebidrag
  Studielån
  Föräldrapenning
  Omvårdnadsbidrag
  Merkostnadsersättning
  Underhållsbidrag
  Underhållsstöd
  Hyresintäkter
  Övriga skattefria inkomster

  Vi godkänner tyvärr inte socialbidrag som en inkomstkälla.

 • Kan jag få lån trots andra skulder, inkasso, betalningsanmärkningar eller Kronofogdeskulder?

  Ja, på Bluestep Bank ser vi till hela din ekonomiska situation och fokuserar på din betalningsförmåga framåt istället för att endast låta din ekonomiska historik vara avgörande för att få bolån. Det innebär att du kan få bolån trots inkasso eller betalningsanmärkningar

  Det innebär också att du kan använda bolånet till att betala av skulder eller samla dyra lån och krediter. Det finns till och med möjlighet att lösa skulder hos Kronofogden. Observera att det finns begränsningar i hur mycket av marknadsvärdet du kan belåna beroende på vilken typ av bostad det är, var i landet du bor och dina ekonomiska förutsättningar. Som mest kan du belåna bostaden till 85 % av marknadsvärdet.

 • Kan jag använda en värdering av bostaden som jag beställt själv?

  Tyvärr är det inte möjligt. Vi måste anlita en oberoende mäklare som gör värderingen av bostaden för att säkerställa att marknadsvärdet på bostaden är korrekt. Det görs för att både vi på Bluestep Bank och du som kund ska känna dig trygg med affären och lånet. 

 • Varför behöver ni ta över mitt befintliga bolån jag har hos en annan bank när jag vill låna på min bostad?

  Om du vill låna på din bostad och inte är kund hos Bluestep Bank idag behöver vi flytta hela bolånet till oss. Det beror på att vi behöver ha hela säkerheten hos oss för att vi ska kunna bevilja ett bolån med bostaden som säkerhet. Det kallas för pant med bästa rätt. På det viset kan vi också ge dig en enklare ekonomisk lösning.

   

Så går det till när du ansöker om ett hopbakslån - steg för steg

En ansökan hos oss är inte bindande. Utforska dina möjligheter till ett hopbakslån med bostaden som säkerhet genom att fylla i vårt ansökningsformulär, eller ringa oss på 0770-33 01 00.

Samla dina lån i ett bolån

Vi ger fler möjlighet till bolån oavsett anställningsform eller tidigare kredithistorik.

 • Ansök tryggt och säkert
 • Digitala lånehandlingar
 • Ansökan är inte bindande

Ansök om samlingslån

Välkommen som du är.

Inkluderande

Bluestep Bank är en renodlad bolånebank som sedan 2005 ger fler möjlighet till bolån och en bättre privatekonomi. Vi välkomnar dig oavsett hur du jobbar, vad du har för bakgrund eller var i livet du befinner dig.

Personlig service

Hos oss får du alltid tala med en personlig handläggare som lyssnar, sätter sig in i din situation och försöker ordna en så bra lösning som möjligt. Vi pratar över 20 olika språk och du kan både ringa och chatta med oss.

Tryggt och säkert

Det är tryggt och säkert att ansöka om lån hos oss. Du identifierar dig med BankID i kontakten med oss. Viktigast för oss är att du får bästa möjliga villkor utifrån din situation och att du gör en bra affär som förbättrar din ekonomi.

Nöjda kunder - det bästa betyget vi kan få

4.3 av 5 baserat på 456 omdömen
Våra favoritomdömen
Trustpilot