Skuldfinansiering

Skuldfinansiering är ett sätt att lösa mindre lån och dyra krediter på genom att baka ihop dem i ett större samlingslån med lägre ränta och bättre villkor.

Har du betalningsanmärkningar eller många dyra smålån och krediter kan en skuldfinansiering hjälpa dig att få ordning på din privatekonomi. Syftet är att minska antalet krediter för att få ned dina lånekostnader samtidigt som det förbättrar din kreditvärdighet. Det kan även användas för att lösa skulder hos Kronofogden och för att få din privatekonomi på fötter igen. Att slå ihop dyra lån som blancolån, privatlån, dyra krediter och avbetalningar i ett samlingslån, eller omstartslån som det också kallas, gör att du många gånger kan sänka din månadskostnad avsevärt och därmed bli skuldfri snabbare. Att slå ihop lånen innebär också att du kan slippa hålla ordning på flera smålån med olika räntor.

Genom att samla dyra lån och krediter i ett större lån med bättre villkor och lägre ränta kan du få ner lånekostnaderna samtidigt som du får en bättre koll på ekonomin. På Bluestep Bank kan du utöka ditt befintliga bolån och på så sätt lösa smålån och krediter genom att samla dem i bolånet. 

Skuldfinansiering ska inte blandas ihop med skuldsanering, vilket kan ansökas om hos Kronofogden. En skuldsanering kan vara aktuellt om du har skulder som är så stora att du inte bedöms kunna betala av dem inom en överskådlig framtid. Det innebär bland annat att du tvingas leva på existensminimum under de fem åren som skuldsaneringen äger rum. En skuldfinansiering hos Bluestep Bank kan däremot vara ett alternativ till skuldsanering och en möjlighet att få ordning på ekonomin.

Tillbaka till ordlistan