Logga in

Bolån - lånelöfte

Kategorier

 • Kan jag få ett lånelöfte hos er även om jag inte har en fast anställning?

  Ja, för att få ett lånelöfte hos oss behövs någon form av inkomst men du behöver inte ha en fast anställning. Vi accepterar fler typer av inkomster och anställningsformer än vad de traditionella bankerna gör.

  Tack vare vår erfarenhet, vet vi att även om du är egenföretagare, vikarie eller projektanställd kan du ha möjlighet att betala för ett bolån. Om du är arbetslös kan vägen tillbaka till arbetslivet gå via till exempel en timanställning eller studier. Vi tycker att alla typer av inkomster ska räknas med när du ansöker om ett lånelöfte. Därför tar vi oss tiden att göra en noggrann helhetsbedömning av din ekonomiska situation.

  I våra bedömningar tar vi hänsyn till hushållets totala disponibla inkomster, även om den ena är tillfälligt arbetslös.

 • Kan jag låna till handpenningen inför ett bostadsköp?

  När du köper en bostad behöver du gå in med en kontantinsats som motsvarar 15% av den totala köpeskillingen. Efter kontraktskrivning och innan tillträdet får du oftast några dagar på dig att betala handpenningen som motsvarar 10% av köpeskillingen, även denna behöver du betala med egna medel.

 • Om jag får ett lånelöfte beviljat av Bluestep, hur länge är det giltigt?

  Ett lånelöfte hos oss är giltigt i tre månader, förutsatt att alla villkor är uppfyllda och att inte din ekonomiska situation förändras under tiden.

   
 • Kan jag få ett lånelöfte hos er om jag har betalningsanmärkningar och skulder?

  Ja, hos oss är det framförallt din nuvarande och framtida betalningsförmåga som avgör om du får ett lånelöfte, inte bara din tidigare kredithistorik.

   

  Observera att det finns begränsningar i hur mycket av marknadsvärdet du kan låna till beroende på vilken typ av bostad det är, var i landet den nya bostaden ligger och dina ekonomiska förutsättningar. En bostad kan vara belånad till max 85% av marknadsvärdet, vilket kräver att du som ansöker om lånelöfte måste ha 15% i egen kontantinsats.

 • För vilka typer av bostäder kan jag ansöka om ett lånelöfte?

  Vi beviljar lånelöfte för flera olika typer av bostäder; villor, radhus, bostadsrätter och fritidshus.

   
 • Kan jag få ett lånelöfte till bostäder i alla kommuner i Sverige?

  När du ska köpa en ny bostad används den som en säkerhet för lånet och i vissa kommuner säljs det för få bostäder för att det ska vara möjligt. Därför kan vi tyvärr inte bevilja lånelöfte till bostäder i alla kommuner.