Vanliga frågor och svar

Vilka typer av lån erbjuder ni?

Bluestep Bank är en renodlad bolånebank. Vi erbjuder bolån för att köpa ny bostad samt möjligheten att utöka ditt bolån om du redan äger en.

Observera att vi inte längre erbjuder privatlån.

När du ska köpa en ny bostad ansöker du om lånelöfte. Vi kontaktar sedan dig och när lånelöftet blivit godkänt kan du börja söka efter en ny bostad och sedan gå in i en budgivning. När du vunnit en budgivning kontaktar du oss och vi ser då över möjligheterna att omvandla lånelöftet till ett bolån. Om du har en sämre kredithistorik med skulder sedan tidigare och det finns låneutrymme kvar kan vi även se efter om det går att baka in de andra skulderna i bolånet.

Om du redan äger en bostad sedan tidigare kan du ansöka om att låna på din bostad. Att låna på sin bostad innebär att du kan låna med bostaden som säkerhet om du t.ex. vill renovera, investera i solceller eller en ny bil. Du kan även låna på din bostad för att samla dyra lån och krediter i ett billigare bolån. Om du har ditt bolån hos en annan bank idag behöver vi flytta över hela bolånet till oss för att du ska kunna utöka ditt bolån.

Hittar du inte svaret på din fråga?

Du är varmt välkommen att kontakta oss.
Ring oss på telefon 0770-33 01 00