Logga in

Så sänker du din månadskostnad med flera tusen

Smålån, kreditskulder och skyhöga räntor kan leda till ekonomiska trubbel. Genom att samla dina lån och dyra kortkrediter kan du sänka dina lånekostnader – och på så sätt spara tusentals kronor varje månad.

Det är lätt att hamna i ekonomisk knipa. Kreditkortet går varmt, teknikprylar, möbler och den varma vinterjackan köps på avbetalning samtidigt som du lånar pengar för att kunna köpa en bil.

Skulderna staplas på varandra – och tillslut blir situationen ohållbar. Det är därför viktigt att ta tag i skenande räntekostnader innan din ekonomi ser för mörk ut.

– Ring oss! Vi hjälper dig gärna att se över dina lån, krediter eller skulder. I många fall kan vi erbjuda dig en betydligt lägre månadsbetalning. Jag var i kontakt med en kund där vi samlade ihop alla lån och krediter, vilket gjorde att kunden sänkte sin månadsbetalning med över 10 000 kronor, säger Linnea, bolånespecialist på Bluestep.

Så sänkte Bluestep kundens månadskostnad med 8 656 kronor

Hon berättar även om en av Bluesteps kunder som nyligen fått hjälp – en man med över 400 000 kronor i olika privatlån och krediter med räntor på upp till 27 %, och en månadskostnad på 14 800 kronor. Banken sade nej till ett lån på grund av för höga skulder och för många förfrågningar hos UC. Bluestep däremot beviljade ett bolån på 1 300 000 kronor, med en ränta på 5,15 %. Med hjälp av lånet kunde mannen lösa samtliga lån och krediter och på så sätt sänka sin månadskostnad ned till 6 109 kronor – en minskning med 8 656 kronor.

– Det är många människor som någon gång i livet hamnar i en tillfällig ekonomisk knipa, vilket kan leda till att man drar på sig dyra blancolån och krediter. I många fall går det så långt som till inkassoskulder och slutligen till Kronofogden. Vi hjälper människor att komma ur den situation de hamnat i genom att lösa dessa skulder och erbjuda en månadsbetalning de klarar av, säger Linnea.

Individuell kundbedömning

Kunderna ovan är långtifrån de enda som fått hjälp. Varje dag hjälper Bluestep sina kunder att spara pengar och få bättre koll på sin ekonomi, med ett skräddarsytt låneerbjudande.

– Vi hjälper många att lösa sina skuldproblem genom att göra en grundlig individuell kreditbedömning och se på kundernas framtida betalningsförmåga. Vi har förståelse för att alla kan hamna i en tillfällig ekonomisk knipa, och kan ofta erbjuda våra kunder en månadsbetalning de klarar av genom att samla lån, krediter och skulder – till ett enda lån hos oss, säger Linnea.

Bolånekalkyl - räkna på ditt bolån

Beräkna din månadskostnad genom att fylla i bostadens pris, din kontantinsats och förväntad ränta. Observera att räntan sätts individuellt och kan variera när du skickar in ansökan.

I ett representativt låneexempel hos Bluestep på 850 000 kr med fast nominell ränta på 5,85%, 3 år bunden ränta, löptid på 40 år och månatlig amortering är den effektiva räntan 4,87%. Detta inkluderar uppläggningsavgift (1 850 kr), administrativ värderingsavgift (1 995 kr) och aviavgift (20 kr/månad för autogiro). När du lånar hos Bluestep får du en förhöjd ränta på 3,98% under lånets första 12 månader. Totalt belopp att betala är 1 744 635 kr. Antal betalningar till Bluestep under 40 år är 480 st, vilket innebär en genomsnittlig månadskostnad om 3 635 kr. Detta exempel gäller lån med säkerhet i fast egendom, tomträtt eller bostadsrätt. Exemplet baseras på aktuell ränta den 12 maj 2021. Läs mer om våra räntor

Vill du sänka dina månadsbetalningar?

Mer om att samla lån Mer om att samla lån