Så sänker du din månadskostnad med flera tusen

Smålån, kreditskulder och skyhöga räntor kan leda till ekonomiska trubbel. Genom att samla dina lån och dyra kortkrediter i ett bolån kan du sänka dina lånekostnader – och på så sätt spara tusentals kronor varje månad.

Skulderna staplas på varandra – och till slut blir situationen ohållbar. Det är därför viktigt att ta tag i skenande räntekostnader så snart som möjligt. Att samla alla smålån i ett bolån är dessutom ett väldigt bra alternativ till privatlån eftersom ett bolån oftast innebär en lägre ränta.

– Vi hjälper dig gärna att se över dina lån, krediter eller skulder. I många fall kan vi erbjuda dig en betydligt lägre månadsbetalning. Jag var i kontakt med en kund där vi samlade ihop alla lån och krediter, vilket gjorde att kunden sänkte sin månadsbetalning med över 10 000 kronor, säger Linnea, bolånespecialist på Bluestep Bank.

Så sänkte Bluestep Bank kundens månadskostnad med 8 656 kronor

Hon berättar även om en av Bluestep Banks kunder som nyligen fått hjälp – en man med över 400 000 kronor i olika privatlån och krediter med räntor på upp till 27 %, och en månadskostnad på 14 800 kronor. Hans ordinarie bank sa nej till ett lån på grund av för höga skulder och för många förfrågningar hos UC. Bluestep Bank kunde däremot bevilja ett bolån då det fanns ett outnyttjat värde i bostaden. Med hjälp av bolånet och flytt av sitt befintliga bolån till Bluestep Bank kunde mannen lösa samtliga lån och krediter och på så sätt sänka sin månadskostnad ned till 6 109 kronor – en minskning med 8 656 kronor.

– Det är många människor som någon gång i livet hamnar i en tillfällig ekonomisk knipa, vilket kan leda till att man drar på sig dyra blancolån och krediter. I många fall går det så långt som till inkassoskulder och slutligen till Kronofogden. Vi hjälper människor att komma ur den situation de hamnat i genom att lösa dessa skulder och erbjuda en månadsbetalning de klarar av, säger Linnea.

Ansök om samlingslån tryggt och säkert

Vill du undersöka möjligheterna att samla dina lån och krediter i ett bolån hos Bluestep Bank? Skicka in din ansökan redan idag så ser vi igenom dina möjligheter tillsammans.


Ansök om samlingslån

Individuell kundbedömning

Att låna med bostaden som säkerhet för att samla lån och krediter gör att många kan sänka sina månadskostnader med flera tusen. Kunderna ovan är långtifrån de enda som fått hjälp. Varje dag hjälper Bluestep Bank sina kunder att spara pengar och få bättre koll på sin ekonomi, med ett skräddarsytt låneerbjudande.

– Vi hjälper många att lösa sina skuldproblem genom att göra en grundlig individuell kreditbedömning och se på kundernas framtida betalningsförmåga. Vi har förståelse för att alla kan hamna i en tillfällig ekonomisk knipa, och kan ofta erbjuda våra kunder en månadsbetalning de klarar av genom att samla lån, krediter och skulder – till ett enda bolån hos oss, säger Linnea.

Kalkylator - utöka bolån

Vill du samla dina dyra lån i ett billigare bolån eller utöka ditt bolån för exempelvis renovering? Räkna ut din nya månadskostnad genom att fylla i önskat lånebelopp inklusive befintligt bolån. Observera att räntan sätts individuellt.

Laddar

I ett räkneexempel hos Bluestep Bank på 1 500 000 kr med rörlig nominell ränta på 6,7%, 3 månaders rörlig ränta, löptid på 40 år och månatlig amortering är den effektiva räntan 6,96%. Detta inkluderar uppläggningsavgift (2 495 kr) och aviavgift (20 kr/månad för autogiro). Totalt belopp att betala är 3 924 960 kr. Antal betalningar till Bluestep Bank under 40 år är 480 st, vilket innebär en genomsnittlig månadskostnad om 8 179 kr. Detta exempel gäller lån med säkerhet i fast egendom, tomträtt eller bostadsrätt. Exemplet baseras på aktuell ränta den 13 november 2023. Läs mer om våra räntor.