Så sänker du din månadskostnad med flera tusen

Smålån, kreditskulder och skyhöga räntor kan leda till ekonomiska trubbel. Genom att samla dina lån och dyra kortkrediter kan du sänka dina lånekostnader – och på så sätt spara tusentals kronor varje månad.

Skulderna staplas på varandra – och tillslut blir situationen ohållbar. Det är därför viktigt att ta tag i skenande räntekostnader så snart som möjligt.

– Ring oss! Vi hjälper dig gärna att se över dina lån, krediter eller skulder. I många fall kan vi erbjuda dig en betydligt lägre månadsbetalning. Jag var i kontakt med en kund där vi samlade ihop alla lån och krediter, vilket gjorde att kunden sänkte sin månadsbetalning med över 10 000 kronor, säger Linnea, bolånespecialist på Bluestep.

Så sänkte Bluestep kundens månadskostnad med 8 656 kronor

Hon berättar även om en av Bluesteps kunder som nyligen fått hjälp – en man med över 400 000 kronor i olika privatlån och krediter med räntor på upp till 27 %, och en månadskostnad på 14 800 kronor. Banken sade nej till ett lån på grund av för höga skulder och för många förfrågningar hos UC. Bluestep däremot beviljade ett bolån på 1 300 000 kronor, med en ränta på 5,15 %. Med hjälp av lånet kunde mannen lösa samtliga lån och krediter och på så sätt sänka sin månadskostnad ned till 6 109 kronor – en minskning med 8 656 kronor.

– Det är många människor som någon gång i livet hamnar i en tillfällig ekonomisk knipa, vilket kan leda till att man drar på sig dyra blancolån och krediter. I många fall går det så långt som till inkassoskulder och slutligen till Kronofogden. Vi hjälper människor att komma ur den situation de hamnat i genom att lösa dessa skulder och erbjuda en månadsbetalning de klarar av, säger Linnea.

Individuell kundbedömning

Kunderna ovan är långtifrån de enda som fått hjälp. Varje dag hjälper Bluestep sina kunder att spara pengar och få bättre koll på sin ekonomi, med ett skräddarsytt låneerbjudande.

– Vi hjälper många att lösa sina skuldproblem genom att göra en grundlig individuell kreditbedömning och se på kundernas framtida betalningsförmåga. Vi har förståelse för att alla kan hamna i en tillfällig ekonomisk knipa, och kan ofta erbjuda våra kunder en månadsbetalning de klarar av genom att samla lån, krediter och skulder – till ett enda lån hos oss, säger Linnea.