Kan jag få bolån med betalningsanmärkning?

Har du tankar på att köpa en bostadsrätt, villa eller fritidshus? Att äga sin bostad är ofta en god ekonomisk investering och kan i många fall bli en värdefull tillgång. Hos Bluestep Bank låter vi inte betalningsanmärkningar hindra dig från att köpa bostad. Hos oss är din framtid viktigare än din historik.

Vad är en betalningsanmärkning?

En betalningsanmärkning är en uppgift om att en person eller ett företag inte har betalat en skuld eller en faktura i tid. För privatpersoner finns betalningsanmärkningar normalt kvar i tre år. Betalningsanmärkningar kan drabba vem som helst. Det kan i grunden bero på missförstånd, sjukdom, arbetslöshet, livskriser, stress eller post som har försvunnit. Oavsett varför man har fått en betalningsanmärkning kan man inte bli av med den förrän tiden har löpt ut.

Bolån med betalningsanmärkning - så går det till

Om du väl har fått en betalningsanmärkning kan det påverka dina möjligheter att ta ett lån, teckna olika typer av abonnemang eller få en hyresrätt. Du kan alltså bli nekad att ta ett bolån då traditionella banker oftast inte tar hänsyn till orsakerna bakom en betalningsanmärkning. Det tycker vi är fel. En betalningsanmärkning ska inte behöva stå i vägen för dina mål. Hos oss är du välkommen som du är och vi kommer göra vårt bästa för att försöka hjälpa dig att köpa bostad. Vi tar hänsyn till hela din ekonomi och många olika typer av inkomster i vår kreditbedömning. Målsättningen är att vi tillsammans med dig ska se till att ge dig de bästa förutsättningarna för en trygg och stabil ekonomi.

Ansök om lånelöfte för köp av bostad

Skicka in din ansökan redan idag så kontaktar vi dig och går igenom dina förutsättningar och möjligheter till bolån.

Ansök om lånelöfte

Ansök om bolån trots betalningsanmärkning

Är du intresserad av att se över dina möjligheter att ta ett bolån så hjälper vi dig gärna vidare. För att köpa en bostad behöver du ett lånelöfte som är ett preliminärt löfte om bolån. Lånelöftet visar vilket utrymme du har ekonomiskt för att köpa en bostad och inkluderar både pris för bostaden och månadskostnad. Det kan vara bra att ordna med ett lånelöfte innan du går in i en budgivning. Kanske är din dröm om att äga din bostad närmare än du tror?

Kriterier för att ansöka om lånelöfte

För att ansöka om lånelöfte hos Bluestep Bank finns det några kriterier som måste uppfyllas.

  • Du är minst 18 år gammal
  • Du har en taxerad inkomst i Sverige
  • Du har en kontantinsats
  • Du behöver lösa eventuella skulder hos Kronofogden
  • Du behöver någon typ av inkomst, men du behöver inte ha fast anställning

Bostaden du vill låna till

  • Ska köpas av dig som privatperson
  • Är värd minst 300 000 kr
  • Ska inte hyras ut i andra hand
  • Ska inte användas för kommersiella ändamål
  • Kan belånas upp till max 85 %

Läs mer om hur du ansöker om lånelöfte

Lånelöftekalkyl - räkna på ditt lånelöfte

I denna kalkyl kan du beräkna månadskostnaden för ditt framtida boende genom att fylla i bostadens pris, din kontantinsats och förväntad ränta. Observera att räntan sätts individuellt och kan variera när du skickar in ansökan om lånelöfte.

Laddar

I ett räkneexempel hos Bluestep Bank på 1 500 000 kr med rörlig nominell ränta på 6,7%, 3 månaders rörlig ränta, löptid på 40 år och månatlig amortering är den effektiva räntan 6,96%. Detta inkluderar uppläggningsavgift (2 495 kr) och aviavgift (20 kr/månad för autogiro). Totalt belopp att betala är 3 924 960 kr. Antal betalningar till Bluestep Bank under 40 år är 480 st, vilket innebär en genomsnittlig månadskostnad om 8 179 kr. Detta exempel gäller lån med säkerhet i fast egendom, tomträtt eller bostadsrätt. Exemplet baseras på aktuell ränta den 13 november 2023. Läs mer om våra räntor.