Brygglån vid köp av ny bostad

För dig som flyttar in innan du sålt.

Så fungerar ett brygglån

Ett brygglån är lägligt för dig som köpt en ny bostad innan du fått betalt för din tidigare. På den här sidan kommer vi förklara mer om hur det fungerar.

Om du ska finansiera ditt bostadsköp med pengar från en tidigare bostadsförsäljning kan du behöva ett brygglån. Ett brygglån fungerar som tillfällig lösning när du är mellan två bostäder och pengarna till kontantinsatsen är låsta i din tidigare bostad.

Ett brygglån kan behövas vid två tillfällen, antingen om du köper en ny bostad innan du fått din tidigare såld, eller om du har tillträde till din nya bostad innan de som köpt din bostad har tillträde till din gamla bostad. Ett brygglån är ett vanligt blancolån, men med kortare löptid.

Kan jag ta ett brygglån hos Bluestep?

För att få ett brygglån hos Bluestep behöver din befintliga bostad vara ute till försäljning. Generellt sett har brygglån en väldigt kort löptid då tanken är att detta lån endast ska finnas där tills du sålt din bostad.

Hos Bluestep är löptiden en månad och du gör inga amorteringar, utan betalar hela lånet när du får loss pengarna från försäljningen. Räntan på brygglånet bestäms inviduellt och är fast under hela lånets löptid.

Så ansöker du

Först ansöker du om ett bolån genom att fylla i ansökan, när vi sedan kontaktar dig kan du uppge att du även önskar ett brygglån. Har du redan skickat in en ansökan och vill komplettera med ett brygglån?

Ring oss

Ansök om lånelöfte tryggt och säkert

Skicka in din ansökan redan idag så kontaktar vi dig och går igenom dina förutsättningar och möjligheter till bolån.

Ansök om lånelöfte