Kategorier

Hur öppnar jag ett sparkonto?

Du kan enkelt öppna ett sparkonto här på vår webbplats. Klicka på "Logga in" i högra hörnet och välj "Logga in som sparkund".

 

När du är inloggad ser du din kontoöversikt, där det finns en knapp märkt "Öppna nytt konto".

 

Steg 1 

Välj vilket av våra sparkonton du vill ha. Information om de olika kontotyperna finns här på vår webbplats, under menyval Spara.

 

Steg 2

Ange uttagskonto. Uttagskontot är det konto i din huvudbank dit pengarna skickas när du gör uttag från ditt Bluestepkonto. Uttagskontot måste tillhöra dig och vara ett så kallat transaktionskonto, som används för löpande transaktioner och tillåter autogirokoppling. Det konto dit du får lön eller pension är vanligtvis ett transaktionskonto.

 

Steg 3

Kontaktuppgifter. Om du inte tidigare haft ett Bluestepkonto kommer fälten vara tomma. Om du vill uppge nya kontaktuppgifter, svara Nej på frågan "Stämmer dina kontaktuppgifter?". Fyll i uppgifterna, och spara.

 

Steg 4 

Frågor. Samtliga frågor är obligatoriska att besvara, och Bluestep måste enligt lag ställa dem. Om du uppger att du är en PEP (person i politiskt utsatt ställning) kommer ansökningsprocessen avbrytas, eftersom PEP-kunder endast får öppna konton via blankett.

 

Steg 5

Signering. Bekräfta att du läst de de allmänna villkoren och informationen om insättningsgarantin och signera sedan med ditt BankID.