Svårt att få lån med för många kreditupplysningar?

Kan antalet kreditupplysningar påverka dina möjligheter till bolån? Vi reder ut hur det fungerar.

När du ansöker om lån, betalar med faktura eller ska teckna abonnemang är det inte ovanligt att det tas en kreditupplysning på dig. Det görs eftersom det finns ett behov att säkerställa att din ekonomi kommer klara av att betala kostnaderna för fakturan, lånet eller abonnemanget.

Om du till exempel ansöker om bolån från flera banker så kommer det göras flera kreditupplysningar på dig, då varje bank behöver granska din ekonomi.

Kan antalet kreditupplysningar påverka mina möjligheter till lån?

Om många kreditupplysningar görs kan banken uppfatta det som om att du försöker uppta fler lån, därför kan antalet kreditupplysningar påverka din kreditscore. Däremot gör alla banker sina egna kreditbedömningar och synen på många kreditupplysningar kan skilja sig från bank till bank.

- På Bluestep Bank vill vi alltid se till kundens situation och förstå varför många kreditupplysningar har tagits under den senaste tiden. Därefter kan vi se på möjligheten att ta fram en skräddarsydd lösning för kunden oavsett om den vill ta ett nytt bolån eller ett lån på sin bostad, säger Alen Saric, chef för bolånecenter på Bluestep Bank.

Traditionella banker kan se många kreditupplysningar som ett hinder för att få ett bolån. På Bluestep Bank fokuserar vi mer på orsaken till dem och hur potentialen framåt ser ut.

Ansök om bolån hos en långivare som godkänner flera kreditupplysningar och som förstår att varje kunds situation är unik. Ring oss på 0770-18 50 84 eller skicka in en ansökan.

3 saker som kan förbättra din kreditscore

1. Betala av eller samla smålån och krediter.

2. Berätta om orsaken bakom eventuell betalningsanmärkning för banken.

3. Undvik att uppta nya onödiga kreditupplysningar.

Låna på din bostad tryggt och säkert

Använd bostaden som säkerhet för att frigöra pengar till t.ex. ett bilköp, en investering i hållbara energilösningar för hemmet eller för att säkra ekonomin vid oförutsedda kostnader.

Ansök direkt