Korttidslån

Ett korttidslån innebär att du lånar pengar under en begränsad period, för att exempelvis köpa eller renovera en bostad som du sedan planerar att sälja.

Korttidslån hos Bluestep

Ett korttidslån är ett lån med kort löptid (6 eller 12 månader) med en villa, fritidshus, eller bostadsrätt i Sverige som säkerhet. Lånet används när en bostad kortsiktigt behöver finansieras. Lånet ska återbetalas i sin helhet inklusive räntekostnad efter löptidens slut.

Inga månadsbetalningar

Vi har redan dragit av kostnaderna för lånet från det belopp som sätts in på ditt bankkonto. Du slipper därför betala på lånet varje månad. Räntan är densamma under hela lånetiden. Det betyder att du redan från dag ett vet exakt vad lånet kostar dig.

Alla dina lån läggs hos Bluestep

Vi har som villkor för korttidslån att samtliga bolån på bostaden finns hos oss. Detta fär att vi ska ha vad som kallas “pant med bästa rätt”.

Återbetalning av lånet

När lånetiden är slut måste det lånade beloppet plus ränta betalas tillbaka. Vanligtvis sker det genom att bostaden säljs. Ett annat sätt att lösa skulden, är att ta ett vanligt bolån hos en annan långivare.

I behov av ett korttidslån?

Kontakta oss

 

Tillbaka till ordlistan