Logga in

Så sänktes familjens månadsbetalningar

Så sänktes familjens månadsbetalningar

När Tom blev av med sitt arbete hamnade familjen i en ekonomisk ond cirkel. De fortsatte konsumera som tidigare och hamnade efter med räkningar, något de försökte täcka med blancolån men till slut blev situationen ohållbar. Med hjälp av Bluestep kunde familjen lösa sina lån och krediter och fick en betydligt lägre månadsbetalning på köpet.

Madeleine och Tom bor en liten bit utanför storstan. De köpte sitt hus när barnen var små. De älskar närheten till naturen och att barnen själva kan gå ner till skolan. Både Madeleine och Tom jobbar inne i stan och de har goda inkomster. De älskar också att resa och att gå ut och äta.

Tom blir av med jobbet när företaget han jobbar på slås ihop med ett annat. Trots att inkomsten i stort sett har halverats så fortsätter Tom, Madeleine och barnen att leva som innan. De tänker att Tom snart har ett nytt jobb.

Tyvärr dröjer det innan Tom hittar något nytt jobb och de halkar efter med både fakturor och kreditkortsräkningar. De försöker täcka sina småskulder med att ta blancolån, men det visar sig bli en dyr affär.

Nej från den gamla banken

När de går till sin bankman, som de haft i stort sett hela livet, för att samla lånen och lösa sina skulder så får de nej. Anledningen är enkel, men lika jobbig ändå – Tom saknar fast anställning. Lyckligtvis fick de höra om Bluestep Bank från en vän. Daniel, som är handläggare på Bluestep, tar emot samtalet från Tom och Madeleine:

– Vi gjorde en helhetslösning, där vi löste samtliga bolån, billån, blancolån och krediter. Tack vare möjligheten att belåna bostaden lyckas Tom och Madeleine sänka sina månadskostnader med många tusenlappar. När Tom, några månader senare, fick en ny anställning så löste de lånet hos oss och återgick till sin vanliga bank och sitt ”vanliga” liv – men med lite mer koll på sina utgifter, säger Daniel.

Berättelsen är baserad på riktiga kunder men på grund av banksekretessen är namnen och personerna i bilden fiktiva.