Logga in

Så sänkte Tom och Madeleine familjens månadskostnader med tusenlappar

Familjens ekonomi hamnade i kläm när Tom blev av med sitt jobb. När Tom och hans fru Madeleine försökte lösa sina lån och krediter fick de ett nej från deras bank. Men Bluestep lyckades hitta en lösning och familjen fick betydligt lägre månadskostnader på köpet.

Madeleine och Tom bor en liten bit utanför storstan. De köpte sitt hus när barnen var små. De älskar närheten till naturen och att barnen själva kan gå ner till skolan. Både Madeleine och Tom jobbar inne i stan och de har goda inkomster. De älskar också att resa och att gå ut och äta.

Tom blir av med jobbet när företaget han jobbar på slås ihop med ett annat. Trots att inkomsten i stort sett har halverats så fortsätter Tom, Madeleine och barnen att leva som innan. De tänker att Tom snart har ett nytt jobb.

Tyvärr dröjer det innan Tom hittar något nytt jobb och de halkar efter med både fakturor och kreditkortsräkningar. De försöker täcka sina småskulder med att ta blancolån, men det visar sig bli en dyr affär.

Nej från den gamla banken

När de går till sin bankman, som de haft i stort sett hela livet, för att samla lånen och lösa sina skulder så får de nej. Anledningen är enkel, men lika jobbig ändå – Tom saknar fast anställning. Lyckligtvis fick de höra om Bluestep Bank från en vän. Handläggaren Daniel på Bluestep tar emot samtalet från Tom och Madeleine, och de lyckades hitta en lösning.

– Vi gjorde en helhetslösning, där vi löste samtliga bolån, billån, blancolån och krediter. Genom att belåna bostaden lyckades Tom och Madeleine sänka sina månadskostnader med många tusenlappar. När Tom, några månader senare, fick en ny anställning så löste de lånet hos oss och återgick till sin vanliga bank och sitt ”vanliga” liv – men med lite mer koll på sina utgifter, säger Daniel.

Berättelsen är baserad på riktiga kunder men på grund av banksekretessen är namnen och personerna i bilden fiktiva.

Bolånekalkyl - räkna på ditt bolån

Beräkna din månadskostnad genom att fylla i bostadens pris, din kontantinsats och förväntad ränta. Observera att räntan sätts individuellt och kan variera när du skickar in ansökan.

I ett representativt låneexempel hos Bluestep på 850 000 kr med fast nominell ränta på 5,85%, 3 år bunden ränta, löptid på 40 år och månatlig amortering är den effektiva räntan 4,87%. Detta inkluderar uppläggningsavgift (1 850 kr), administrativ värderingsavgift (1 995 kr) och aviavgift (20 kr/månad för autogiro). När du lånar hos Bluestep får du en förhöjd ränta på 3,98% under lånets första 12 månader. Totalt belopp att betala är 1 744 635 kr. Antal betalningar till Bluestep under 40 år är 480 st, vilket innebär en genomsnittlig månadskostnad om 3 635 kr. Detta exempel gäller lån med säkerhet i fast egendom, tomträtt eller bostadsrätt. Exemplet baseras på aktuell ränta den 12 maj 2021. Läs mer om våra räntor

Ta del av nyheter och ekonomitips.

Läs fler artiklar Läs fler artiklar