Maria löste sina lån med hjälp av sin bostad

För Maria, 48 år, började det med ett enkelt blancolån för att renovera badrummet. Därefter tog hon lån för att köpa en ny soffgrupp och ny tv. Så fortsatte det och varje månad hade Maria mindre och mindre över av sin lön.

Dyra räntor gjorde att Marias stabila inkomst inte räckte till

Trots att Maria hade en fast anställning och en stabil inkomst räckte pengarna till slut inte till, på grund av skyhöga räntor.

– Jag behövde låna mer pengar för att betala räntekostnaderna. Då blev jag nekad nya blancolån och min enda utväg blev snabblån. Snabbt och enkelt, men väldigt dyrt. Mina snabblån hade räntor på över 30% och till sist betalade jag 8 000 kronor varje månad i räntekostnader, berättar Maria.

Plötsligt hade Maria gått från att ha en stabil ekonomi till att hamna i en ond spiral med 400 000 kronor i dyra smålån och sju betalningsanmärkningar. Hon riskerade utmätning av sin bostadsrätt och var nära att förlora den.

Maria använde outnyttjat värde i sin bostadsrätt

Istället för att bli tvungen att lämna sin bostadsrätt kunde Maria använda outnyttjat värde i lägenheten och samla sina blancolån och snabblån i ett bolån och därmed lösa dem.

– Jag är tacksam för att jag fick hjälp att komma på fötter igen, säger Maria. Nu har jag sänkt min månadsbetalning med 4000 kronor och slipper betala dyra räntekostnader. Det bästa av allt är att jag kan bo kvar i min älskade lägenhet.

Berättelsen är baserad på en riktig kund, men på grund av banksekretessen är namnet och personen på bilden fiktiva.

Ansök om samlingslån tryggt och säkert

Vill du undersöka möjligheterna att samla dina lån och krediter i ett bolån hos Bluestep Bank? Skicka in din ansökan redan idag så ser vi igenom dina möjligheter tillsammans.


Ansök om samlingslån

Kalkylator - utöka bolån

Vill du samla dina dyra lån i ett billigare bolån eller utöka ditt bolån för exempelvis renovering? Räkna ut din nya månadskostnad genom att fylla i önskat lånebelopp inklusive befintligt bolån. Observera att räntan sätts individuellt.

Laddar

I ett räkneexempel hos Bluestep Bank på 1 500 000 kr med rörlig nominell ränta på 6,7%, 3 månaders rörlig ränta, löptid på 40 år och månatlig amortering är den effektiva räntan 6,96%. Detta inkluderar uppläggningsavgift (2 495 kr) och aviavgift (20 kr/månad för autogiro). Totalt belopp att betala är 3 924 960 kr. Antal betalningar till Bluestep Bank under 40 år är 480 st, vilket innebär en genomsnittlig månadskostnad om 8 179 kr. Detta exempel gäller lån med säkerhet i fast egendom, tomträtt eller bostadsrätt. Exemplet baseras på aktuell ränta den 13 november 2023. Läs mer om våra räntor.