Logga in

Maria löste sina skulder med hjälp av sin bostad

Maria hade hamnat i en ond spiral. Ett vanligt blancolån blev till flera och så småningom betalades skulderna med hjälp av SMS-lån. Lösningen fanns i hennes bostadsrätt och med hjälp av ett lån med bostaden som säkerhet kunde Maria sänka sin månadsbetalning med 4 000 kronor.

För Maria, 48 år, började det med ett enkelt blancolån för att renovera badrummet. Därefter tog hon lån för att köpa ny soffgrupp och ny tv. Så fortsatte det och varje månad hade Maria mindre och mindre över av sin lön.

Dyra SMS-lån med höga räntor

Trots att Maria hade en fast anställning och en stabil inkomst räckte pengarna till slut inte till, på grund av skyhöga räntor.

– Jag behövde låna mer pengar för att betala räntekostnaderna. Då blev jag nekad nya blancolån och min enda utväg blev SMS-lån. Snabbt och enkelt, men väldigt dyrt. Mina SMS-lån hade räntor på över 30 % och till sist betalade jag 8 000 kronor varje månad i räntekostnader, berättar Maria.

Riskerade utmätning

Plötsligt hade Maria gått från att ha en stabil ekonomi till att hamna i en ond spiral med 400 000 kronor i dyra smålån och sju betalningsanmärkningar. Hon riskerade utmätning av sin bostadsrätt och var nära att förlora den.

Maria använde outnyttjat värde i sin bostadsrätt

Lösningen blev Bluestep. Istället för att bli tvungen att lämna sin bostadsrätt kunde Maria använda outnyttjat värde i lägenheten till ett nytt bolån och därmed lösa sina 13 blancolån och 25 SMS-lån.

– Jag är tacksam för att jag fick hjälp att komma på fötter igen, säger Maria. Nu har jag sänkt min månadsbetalning med 4000 kronor och slipper betala dyra räntekostnader. Det bästa av allt är att jag kan bo kvar i min älskade lägenhet.

Berättelsen är baserad på en riktig kund, men på grund av banksekretessen är namnet och personen på bilden fiktiva.