Logga in

Egenföretagaren Mehmet fick hjälp med bostadsaffären

Egenföretagaren Mehmet fick hjälp med bostadsaffären

När Mehmet och hans fru väntade tillökning och ville köpa större boende sade banken nej. Hans firma gick bra men då han investerat vinsten i bolaget hade han en för låg deklarerad inkomst. Mehmet vände sig till Bluestep som granskade firmans ekonomi, såg att kalkylen gick ihop och beviljade ett lån.

Mehmet och hans fru Gabriella skulle bli föräldrar för första gången. De bestämde sig för att flytta till ett större boende så att alla skulle få plats på ett bekvämt sätt. Mehmet driver en liten men omåttligt populär pizzeria sen några år tillbaka. 

Mehmet har aldrig lånat pengar av några andra än sina släktingar och vänner. Självklart har inkomsterna varierat från månad till månad på den relativt nystartade restaurangen. Det Mehmet har tjänat har han återinvesterat i företaget, han har bara tagit ut så mycket lön som han och Gabriella behöver för att klara sig.

När de andra bankerna inte kunde hjälpa

Mehmet och hans fru går till banken för att låna till en större lägenhet. Eftersom Mehmet har en väldigt låg deklarerad inkomst så säger banken nej. Han försöker förklara att han investerat vinsten i bolaget, men det hjälper inte. Gabriella tycker att de ska vända sig till några andra banker, men tyvärr får de samma svar även där – nej. Amir, handläggare på Bluestep Bank, hjälpte Mehmet med hans bostadsaffär.

– Mehmet är absolut inte ensam om sin situation, han jobbar hårt med sitt företag men tar ut en låg lön. Han är inte heller 100% insatt i hur det går till att skaffa ett bostadslån. Till skillnad från de andra bankerna så gjorde vi en noggrann granskning av firmans ekonomi och kom fram till att Mehmet klarade kostnaderna som ett bostadslån skulle kräva. Vi kunde därför bevilja honom ett lån trots eget företag. Självklart är det superkul att kunna hjälpa till och göra en skillnad. När vi ansträngt oss, jobbat hårt och länge för att lyckas och vi ser att kalkylen håller, då känns det riktigt bra, säger Amir.

Berättelsen är baserad på riktiga kunder men på grund av banksekretessen är namnen och personerna i bilden fiktiva.