Har du outnyttjat värde i din bostad? Så vet du

Om du har outnyttjat värde i din bostad kan du använda det till att finansiera ett bilköp, renovering eller baka in andra smålån eller krediter. På så sätt kan du sänka dina månadskostnader.

Om du har ett outnyttjat värde i bostaden kan du använda det istället för att ta upp dyra lån när du behöver köpa en ny bil eller renovera. Du kan även använda det onyttjade värdet för att betala av andra lån och krediter med höga räntor.

När du ska köpa en ny bil kan det kännas logiskt att ta ett billån. Men kom ihåg att nya lån ibland kan bli dyra lån. Ett billån kan innebära högre räntor och dyrare månadsbetalningar än om du belånar din bostad. Det gäller även andra typer av lån som till exempel avbetalningar eller olika medlemslån via fackföreningar. Många gånger har lånen också extra avgifter. Som låntagare bör du därför räkna på den effektiva räntan för att få veta den totala kostnaden för lånet. Då innefattas alla avgifter för lånet, vilket ger dig en bättre helhetsbild av alla utgifterna.

Utöka ditt bolån istället för att handla på kortkrediter och avbetalningar

Behöver du låna pengar till att köpa en bil, renovera huset eller kanske lösa dyra smålån och krediter? Det mest förmånliga du som privatperson kan göra i sådana här situationer är att använda outnyttjat värde i din bostad istället för att ta ett nytt lån. Att utöka lånet på din bostad kan innebära flera fördelar i jämförelse med andra lösningar.

Att låna pengar med din bostadsrätt, villa eller fritidshus som säkerhet är ett bättre alternativ än att utnyttja snabba kortkrediter eller att handla på avbetalning. Det ger oftast en lägre ränta och blir därigenom billigare för hushållet. Det första som du bör göra är därför att ta kontakt med din bank och se om det finns möjlighet att utöka lånet på din bostad.

Om banken säger nej

Får du nej från banken? Vi på Bluestep är specialister på att lösa besvärliga ekonomiska situationer när banken säger nej. Vi tycker att fler människor ska ha möjlighet att låna till fler saker än endast sitt boende. För oss på Bluestep spelar det ingen roll vad du vill låna till så länge du har råd med lånet. Hör gärna av dig till oss så får du veta mer om dina alternativ.

Utöka ditt bolån tryggt och säkert

Använd bostaden som säkerhet för att frigöra pengar till t.ex. ett bilköp, en investering i hållbara energilösningar för hemmet eller för att säkra ekonomin vid oförutsedda kostnader.

Ansök direkt