4 tips som sänker dina kostnader i vinter

Storhelgerna är runt hörnet och julhandeln är i full gång. Vi har samlat några tips för hur du kan fira en ekonomiskt hållbar jul.

Att försörja ett hushåll kan bli en dyrt när kylan kryper på och julen står runt hörnet. Bor man exempelvis i villa och är beroende av sin bil för att hålla vardagen rullande kan utgifterna bli högre än vanligt. Så vad kan man egentligen göra för att hålla ekonomin i schack trots alla utgifter som följer?

1. Julhandla smart och lokalt

På grund av corona så kan det vara en bra idé att julhandla från lokala butiker för att stötta småföretagare. Kanske blir ni även färre kring julbordet än under tidigare år. Handla lagom med mat till dem du ska fira med och undvik matsvinn i onödan.

2. Se över ditt elavtal i vinterkylan

Hur länge sedan var det du såg över ditt elavtal? Vinterkyla innebär oftast högre elräkningar. Jämför elleverantörerna och se om du kan få ett bättre pris än det du betalar idag.

3. Planera dina resor - eller avstå helt

Det har egentligen aldrig funnits mer anledningar till att låta bilen stå i jul. Följ rekomendationerna och tacka nej till att fara som en skottspole mellan alla firanden. Du sparar både bensinpengar och kan rädda liv!

4. Samla dina lån för mer pengar i plånboken till jul

Har du många lån och krediter? Med flera lån kan det vara både dyrt och krångligt att hålla koll på sina räkningar varje månad. Oftast betalar du också mer än vad du egentligen behöver på grund av varierande räntor och tillkommande avgifter för de olika lånen. Samlar du dina lån i ett bolån, till ett enda lån, kan du ha möjlighet att sänka dina månadsbetalningar och på så sätt få mer pengar över i plånboken. Läs mer om hur du kan samla lånen hos Bluestep.

Utöka ditt bolån tryggt och säkert

Använd bostaden som säkerhet för att frigöra pengar till t.ex. ett bilköp, en investering i hållbara energilösningar för hemmet eller för att säkra ekonomin vid oförutsedda kostnader.

Ansök direkt