10 saker att sälja på loppis - som annars samlar damm hemma

Att köpa och sälja second hand bidrar både till en hållbar ekonomi och miljö. Dessutom kan du tjäna en extra slant genom att sälja begagnat på nätet. Vi listar säljknepen du måste ha koll på.

Att konsumera hållbart blir allt mer populärt och många beger sig ut på jakt efter möbler och inredningsdetaljer på nätet. Rensa där hemma för att få en överblick av vad du kan tänkas sälja. Vi har samlat tips på hur du får saker sålda till ett bra pris, och även vad som säljs som smör på nätet.

10 värdefulla saker som ofta säljs på nätet

Har du något av det här hemma som bara står och samlar damm? Då kan du överväga att sälja det och tjäna en slant istället!

 1. Teak
  Vi svenskar tycks aldrig tröttna på möbler och detaljer i det mörka träslaget teak. Kanske är det för att träet bidrar med värme och ger våra skandinaviska hem en ombonad känsla.
 2. Porslin
  Porslinklassiker såsom Gröna Anna och Berså är perfekt att sälja på loppis då de är svåra att få tag på och har många samlare.
 3. Stolar
  Att köpa billiga stolar för att sedan måla om och rusta upp hemma är väldigt populärt just nu. Pinnstolar och caféstolar är extra eftertraktande.
 4. Lampor
  Originella lampor med robust och kvalitativ känsla är något som många loppisentusiaster letar efter.
 5. Serveringsvagn
  Vagn på hjul som kan användas som avlastningsbord eller drinkvagn är väldigt populärt. Ju äldre och mer originell vagnen är desto bättre.
 6. Oljemålningar
  Målningar tar över mer och mer från grafiska tryck och planscher inom inredning. Många vill hitta unika verk att pryda hemmet med.
 7. Möbler i rotting
  Har du möbler i rotting hemma? Grattis, då kommer du garanterat göra ett klipp på loppis. Rottingstolar och soffor är väldigt eftertraktat då många möblerar med rotting både inomhus och utomhus.
 8. Trälådor och träbänkar
  Eftersom många numera har öppna kök är det extra viktigt att ha snygg förvaring på hyllorna. Många letar därför efter gamla trälådor, gärna med tryck på. Även träbänkar som kan användas som extra förvaring vid sängfoten är hett eftertraktat.
 9. Originella speglar
  Många letar efter alternativ till sin tavelvägg. Speglar i vackra former, eller speglar med annorlunda ramar, är ett bra alternativ till att ha en tavla ovanför sängen eller soffan.
 10. Sjuttiotalskeramik
  Att ha gedigna föremål med en historia bakom blir allt mer viktigt när vi inreder våra hem. Gamla keramikvaser, kannor och skålar lyfter vilken inredning som helst och är fina som blomvaser, eller bara prydnad i bokhyllan.

4 tips när du säljer saker på nätet:

 1. Ta bra bilder
  Lägg ner några minuter på att rengöra det du ska sälja och se till att du får fina och fräsha bilder. Undvik att ha bråte i bakgrunden och styla gärna omgivningen. Några minuters piff kan du tjäna hundralappar på.
 2. Skriv bra rubrik och text i annonsen
  Lägg en tanke på vilka ord folk söker på när de vill köpa det du säljer. Istället för att skriva "Blå soffa" så kan du skriva "3 sitssoffa, IKEA Söderhamn, i blå sammet". Se även till att använda sökord i texten som kan tänkas sökas på.
 3. Sälj i rätt säsong
  Ska du sälja en cykel? Invänta våren. Sälja skidor? Invänta vintern. Det kan du tjäna hundralappar på.
 4. Bevaka liknande annonser och se vilka priser andra sätter
  Se till så du inte sätter ett för lågt pris genom att ha följt andra annonser en tid innan du lägger upp din.