Skuldfinansiering med bostaden som säkerhet

Få en stabil ekonomi genom skuldfinansiering från Bluestep Bank

En sjukskrivning, en trasig bil eller ett behov för renovering kan ibland sätta privatekonomin ur balans. Då kan du genom att låna pengar för att betala skulder stabilisera ekonomin.

Med hjälp av vår skuldfinansiering kan du baka ihop flera dyra skulder i ett och samma bolån. Det är ett bra alternativ för dig som har skulder hos Kronofogden, många olika lån eller betalningsanmärkningar.

Våra processer skiljer sig från de traditionella bankernas. Hos Bluestep Bank fokuserar vi på din framtida betalningsförmåga istället för din historik. Varje kund och situation unik, och vårt mål är att hitta lösningar så att vi kan hjälpa fler.

Är du i behov av skuldfinansiering?

Skicka in en ansökan så ser vi tillsammans över dina möjligheter till ett lån hos oss.

Vanliga frågor och svar

Bluestep Bank hjälper dig att lösa befintliga skulder, samlar dem i ditt bolån och skapar sedan en avbetalningsplan som din ekonomi klarar av. På så sätt får du möjlighet att ta tillbaka kontrollen över privatekonomin.

 • Kan jag få ett lån hos er?

  Bluestep Bank är en renodlad bolånebank som arbetar för en mer inkluderande bostadsmarknad. Vi anser att fler ska kunna få bolån oavsett varifrån man kommer, hur man jobbar eller var i livet man befinner sig.

  Vi förstår att det finns många olika sätt att leva och arbeta på och att alla inte vill eller kan ha en fast anställning i dagens samhälle. Arbetsmarknaden ser inte så ut längre. Vi har också förståelse för att man kan begå ekonomiska misstag i livet som gör att kredithistoriken påverkas eller som kan leda till en betalningsanmärkning. Vi tror dock på att alla har en potential framåt och därför ser vi till att handlägga alla ansökningar manuellt. I vår kreditbedömning väger den nuvarande ekonomiska situationen och den framtida betalningsförmågan tyngre än historiken eller en specifik anställningsform.

  En personlig handläggare går igenom ditt ärende och ser över möjligheterna till ett lånelöfte eller möjligheten att låna på din bostad tillsammans med dig för att se om kalkylen går ihop för att kunna erbjuda dig ett bolån.

 • Kan jag få lån trots andra skulder, inkasso, betalningsanmärkningar eller Kronofogdeskulder?

  Ja, på Bluestep Bank ser vi till hela din ekonomiska situation och fokuserar på din betalningsförmåga framåt istället för att endast låta din ekonomiska historik vara avgörande för att få bolån. Det innebär att du kan få bolån trots inkasso eller betalningsanmärkningar

  Det innebär också att du kan använda bolånet till att betala av skulder eller samla dyra lån och krediter. Det finns till och med möjlighet att lösa skulder hos Kronofogden. Observera att det finns begränsningar i hur mycket av marknadsvärdet du kan belåna beroende på vilken typ av bostad det är, var i landet du bor och dina ekonomiska förutsättningar. Som mest kan du belåna bostaden till 85 % av marknadsvärdet.

 • Vad är ett historiskt skuldsaldo?

  Det finns i dagsläget möjlighet för dig som har betalningsanmärkningar och skulder att ta lån. Även om det kan vara svårare att hitta en bank som lånar ut om det finns en sådan skuld registrerad. Att ha ett historiskt skuldsaldo innebär att du har en skuld hos Kronofogden som har varit obetald i mer än en månad. Den typen av skulder rapporteras till kreditupplysningsföretagen och även om du har löst skulden finns den registrerad i minst 24 månader framåt, vilket påverkar dina möjligheter att ta lån hos traditionella banker.

 • Kan jag låna trots historiskt skuldsaldo?

  På Bluestep Bank finns det möjlighet att ansöka om bolån med din bostad som säkerhet, vi hjälper då till att lösa dina befintliga skulder. För att kunna hjälpa dig behöver det finnas ett övervärde i bostaden. Om du vill köpa en bostad och behöver ett bolån måste dina skulder hos Kronofogden vara lösta innan du ansöker om bolån hos oss. Kontakta oss för att få mer information om vad som gäller just dig.

 • Kan jag låna trots skulder hos Kronofogden?

  Om du har eller har haft skuldsaldo hos Kronofogden, men nu kan visa att du sköter dina betalningar, att du har en stadig inkomst och goda förutsättningar för att kunna hantera betalningen av en kredit, är vi på Bluestep villiga att utvärdera din bolåneansökan.

  Vi anser att alla förtjänar en ytterligare chans för att kunna lösa sina ekonomiska problem, och med våra villkor kan vi ge dig möjlighet att ta nya tag. Det går alltså att få bolån trots att man är registrerad hos Kronofogden.

 • Kan jag låna på min bostad trots inkasso?

  Om du äger din bostad kan vi hjälpa dig baka in andra skulder eller smålån i bolånet. Ring oss på 0770-18 88 38 så berättar vi mer.

Samla dina lån i ett bolån

Vi ger fler möjlighet till bolån oavsett anställningsform eller tidigare kredithistorik.

 • Ansök tryggt och säkert
 • Digitala lånehandlingar
 • Ansökan är inte bindande

Ansök om samlingslån

Välkommen som du är.

Inkluderande

Bluestep Bank är en renodlad bolånebank som sedan 2005 ger fler möjlighet till bolån och en bättre privatekonomi. Vi välkomnar dig oavsett hur du jobbar, vad du har för bakgrund eller var i livet du befinner dig.

Personlig service

Hos oss får du alltid tala med en personlig handläggare som lyssnar, sätter sig in i din situation och försöker ordna en så bra lösning som möjligt. Vi pratar över 20 olika språk och du kan både ringa och chatta med oss.

Tryggt och säkert

Det är tryggt och säkert att ansöka om lån hos oss. Du identifierar dig med BankID i kontakten med oss. Viktigast för oss är att du får bästa möjliga villkor utifrån din situation och att du gör en bra affär som förbättrar din ekonomi.

Nöjda kunder - det bästa betyget vi kan få

4.2 av 5 baserat på 469 omdömen
Våra favoritomdömen
Trustpilot