Vanliga frågor och svar

Vad är Kreditz och varför använder Bluestep Bank Kreditz?

Kreditz, tidigare Instantor, är en digital plattform som vi och många andra banker använder oss av när vi behöver komplettera din låneansökan med kontoutdrag från din bank. Kreditz är godkänd av Finansinspektionen som s.k. Kontoinformationstjänst. Vi använder oss av Kreditz för att låneprocessen ska gå så snabbt och smidigt som möjligt för dig som kund.

Varför använder vi Kreditz?
Vi använder Kreditz för att underlätta låneprocessen för dig som kund. Genom Kreditz kan du på ett enkelt och smidigt sätt lämna in kompletterande uppgifter som vi på Bluestep Bank behöver för att kunna färdigställa din låneansökan. Kompletteringarna kan vara exempelvis kontoutdrag. Med Kreditz slipper du skicka in underlaget manuellt via post och ditt ärende kan därför hanteras snabbare.

Hur fungerar Kreditz?
När du ansöker om ett bolån hos oss och vi anser att du behöver komplettera din ansökan med kontoutdrag skickar vi en länk till dig via sms eller e-post. Länken leder till vår samarbetspartner Kreditz plattform. För att kunna använda tjänsten måste du acceptera villkoren. Inloggning sker med BankID och väl inne i plattformen väljer du vilken bank du vill skicka kontoutdrag ifrån. När du fullföljt processen skickas informationen från Kreditz till Bluestep Bank. Därefter är processen klar från din sida och du kan invänta slutgiltigt besked om din låneansökan.

Hur går jag tillväga om jag inte vill använda Kreditz?
Om du av någon anledning inte kan eller vill använda Kreditz kan du alltid välja att skicka in de kompletterande uppgifterna manuellt via brev eller e-post. Information om hur du går tillväga skickas ut i samband med att vi efterfrågar kompletteringar.

Om jag har fler än en bank, vilken ska jag välja när jag gör kontoutdraget?
Om du har flera banker ska du alltid välja din huvudsakliga bank, alltså den bank där du har ditt lönekonto. Behövs ytterligare information kommer vi att kontakta dig.

Hittar du inte svaret på din fråga?

Du är varmt välkommen att kontakta oss.
Ring oss på telefon 0770-33 01 00