Vanliga frågor och svar

Hur ser Bluestep Banks verksamhet och affärsidé ut?

Bluestep Bank har funnits i Sverige sen 2005 och vi erbjuder bolån och sparkonton. 

Vårt mål är att hjälpa människor att lösa sin lånesituation och vår övertygelse är att inte fastna vid deras ekonomiska historik. I stället fokuserar vi på att blicka framåt och se till kundens nuvarande situation och framtida möjligheter.

De utmaningar våra bolånekunder i huvudsak står inför är inte att de saknar ekonomiska resurser för att hantera månadsbetalningen för ett bolån. Tvärtom, genom Bluestep Banks noggranna bedömning säkerställer vi att våra kunder har goda möjligheter att betala sina lån. Anledningen till att de här personerna vänder sig till Bluestep Bank är att de har nekats ett lån av banken på grund av sin ekonomiska historik eller att de inte anses ha en accepterad typ av inkomst.

När vi bedömer potentiella låntagare tittar vi noga på alla aspekter av deras ekonomi och accepterar inkomst från timanställning, vikariat, frilans och egenföretagare, det vill säga andra inkomster än traditionell tillsvidareanställning.

Bluestep Banks bolåneerbjudande skiljer sig från bolån som andra banker erbjuder. Låneprocessen kan ta upp till 30 dagar då vi säkerställer att kunden har förmågan att hantera sina månatliga betalningar och att det finns en belåningsbar bostad som säkerhet. Tack vare vår noggranna bedömning där vi fokuserar på individen har vi ofta möjlighet att hjälpa kunden när en annan bank inte kan.

Vårt mål är att hjälpa våra kunder få grepp om sin nuvarande ekonomiska situation. Ofta kan vi sänka kundens månadsbetalningar genom att lösa dyra lån och krediter. Det är också vår vision att de ska bli oberoende av oss genom att skapa en mer stabil ekonomisk situation.

Du hittar mer information om Bluestep Bank och bolagsstyrningen på vår koncerns webbplats www.bluestepbank.com

Hittar du inte svaret på din fråga?

Du är varmt välkommen att kontakta oss.


Ring oss på telefon 0770-33 01 00