Bolån - räntor

Kategorier

 • Kan jag få sänkt ränta på mitt bolån?

  Räntan är satt individuellt och normalt sett gör vi inga justeringar i den. Har du frågor är du välkommen att kontakta oss så ser vi över din situation och om vi kan underlätta möjligheten för dig att betala tillbaka på ditt lån.

   
 • Vad innebär den förhöjda räntan för bolån?

  När du lånar hos Bluestep Bank får du en förhöjd ränta på 3,98% under det första året.

   

  Räntetrappan

  Ränta år 1 -3

  När du lånar hos Bluestep Bank får du en förhöjd ränta på 3,98% under det första året. Den förhöjda räntan betalas in på olika sätt beroende på hur just ditt lån ser ut. Kontakta oss så berättar vi mer.

   

  Ränta år 4 - 7

  Det ska löna sig att sköta sina betalningar och de kunder som stannar längre än 3 år kan få vårt Bonuslöfte som innebär sänkt ränta. Från år 4 sänks din ränta automatiskt med upp till 1 %-enhet om du betalat alla låneavier i tid. Finns det ytterligare utrymme ned till vår lägsta ränta sänks din ränta ytterligare år 6 med upp till 1 %-enhet om du fortsatt att betala i tid*.

   

  *Bonuslöftet innebär oftast att månadsbetalningarna för lånet sjunker. Följande undantag finns; om du binder om lånet på en ny löptid antingen i samband med att bonuslöftet infaller eller tidigare, och det allmänna ränteläget då är högre än då du tog lånet. Din ränta kan alltså aldrig bli lägre än vår lägsta, gällande ränta med hänsyn till vald bindningstid.

 • Vad är er genomsnittsränta för bolån?

  Räntesatsen en enskild kund erbjuds bestäms av hur stor andel av bostadens marknadsvärde som belånas, kundens inkomst och utgifter samt kredithistorik.

  Genomsnittsräntor för samtliga lån varierar över tid beroende på andelen nya lån och andelen lån till existerande kunder som binder om sina lån.

  Generellt sett får befintliga kunder som binder om sina lån en lägre ränta än nya kunder. Det beror dels på att nya låntagare betalar en förhöjd ränta på 3,98% (nominell) under det första året och dels på Bluesteps Bonuslöfte. Den förhöjda räntan är medräknad i tabellen nedan. Kunder som stannar längre än 3 år kan få vårt Bonuslöfte som innebär sänkt ränta. Från år 4 sänks kundens ränta automatiskt med upp till 1 %-enhet om betalningarna skett i tid. Finns det ytterligare utrymme ned till vår lägsta ränta sänks räntan ytterligare år 6 med upp till 1 %-enhet om kunden fortsatt att betala i tid.


  Våra aktuella genomsnittsräntor, månad för månad, hittar du här.

 • Hur bestäms era bolåneräntor?

  Eftersom vi fungerar som ett komplement och hjälper dig som inte fått hjälp av den traditionella banken har vi också andra typer av räntor. Våra räntor sätts individuellt och baseras på hur mycket just du måste låna, andelen av bostadens marknadsvärde som belånas, dina inkomster och utgifter samt kredithistorik.

   
Tillbaka till Frågor & Svar