Yrkeserfarenhet möjliggjorde köp av drömvillan

Fast anställning behöver inte vara ett måste för att bli beviljad bolån. I Jakob och Jasmines fall kunde Bluestep Bank ta hänsyn till deras yrkeserfarenhet och hjälpa dem med både bolånet och en del av handpenningen.

I Dalarna bor Jakob, 29 år, och Jasmine, 26 år, som har varit gifta sedan ett par år tillbaka. Trots att de saknar fasta anställningar har makarna haft en stadig inkomst från sina jobb inom äldreomsorgen respektive byggbranschen i över fem års tid. Dessutom hade Jakob nyligen börjat hos en ny arbetsgivare med en ny titel som innebar en bra löneökning.

Tack vare hushållets relativt goda ekonomi bestämde de sig för att ta nästa steg och köpa sin första bostad. De hade hittat sin drömvilla som låg ute till försäljning i en by strax utanför Fagersta. Jakob och Jasmine tog därför kontakt med sin ordinarie bank, som avslog parets bolåneansökan. Anledningen var att båda saknade fast anställning och att det hade gjorts för många kreditupplysningar – ett resultat av parets ökade utgifter på grund av omvärldsläget.

Ansök om lånelöfte för köp av bostad

Skicka in din ansökan redan idag så kontaktar vi dig och går igenom dina förutsättningar och möjligheter till bolån.

Ansök om lånelöfte

Fick bolån utan fast anställning

Jakob och Jasmine kontaktade därför oss på Bluestep Bank. När vi gjorde en djupare analys av deras ekonomiska situation blev det snabbt tydligt att paret hade en god återbetalningsförmåga – speciellt i och med Jakobs löneökning.

Båda var erfarna inom sina yrkesområden och det fanns goda möjligheter för dem att även fortsättningsvis ha en stabil månatlig inkomst. Paret saknade även en mindre del av kontantinsatsen. Men tack vare parets goda ekonomiska situation kunde vi även hjälpa till med den återstående delen av kontantinsatsen, samtidigt som de beviljades ett bolån hos oss.

Berättelsen är baserad på riktiga kunder men på grund av banksekretessen är namnet och personen på bilden fiktiva.

Bolånekalkylator - räkna på ditt bolån

Beräkna din månadskostnad genom att fylla i bostadens pris, din kontantinsats och förväntad ränta. Observera att räntan sätts individuellt.

Laddar

I ett räkneexempel hos Bluestep Bank på 1 500 000 kr med rörlig nominell ränta på 6,7%, 3 månaders rörlig ränta, löptid på 40 år och månatlig amortering är den effektiva räntan 6,96%. Detta inkluderar uppläggningsavgift (2 495 kr) och aviavgift (20 kr/månad för autogiro). Totalt belopp att betala är 3 924 960 kr. Antal betalningar till Bluestep Bank under 40 år är 480 st, vilket innebär en genomsnittlig månadskostnad om 8 179 kr. Detta exempel gäller lån med säkerhet i fast egendom, tomträtt eller bostadsrätt. Exemplet baseras på aktuell ränta den 13 november 2023. Läs gärna om våra boräntor och vår bolånekalkyl om du vill veta mer.