Sista-minuten-tips på julklappar

Julen är snart här och tiden upplevs många gånger gå alldeles för fort i december. Det kan vara stressigt att hinna med allt man ska göra av förberedelser. Med julafton runt hörnet kan det vara svårt att tänka kreativt när det finns inköp kvar att göra.

Man vill ge en gåva som betyder något, samtidigt som tiden rinner iväg och ett inköp måste göras. Vi har listat våra 10 bästa sista-minuten-tips på julklappar så att du oavsett tidspress kan ge något fint och uppskattat, även om du har en begränsad budget.

Julklappstips för den stressade

 1. Presentkort
  När tiden är knapp kan digitala presentkort vara din bästa vän. Utöver att handla presentkort online finns ett utbud till försäljning i de flesta livsmedelsbutiker. 
 2. Prenumeration
  Ge en gåva som varar hela året genom att prenumerera. Det kan vara en tidningsprenumeration eller månadsleveranser av gourmetkaffe. Se till att gåvan är tidsbestämd och därmed inte medför några framtida konstnader för mottagaren.
 3. Ljudböcker
  För bokälskaren är e-böcker eller ljudböcker ett utmärkt sista-minuten-alternativ. Värdekod köps online och användningstiden är begränsad.
 4. Hemmagjord glögg
  Prova att göra hemmagjord glögg med juliga smaker. Förpackning med glöggkryddor finns att köpa i livsmedelsbutiken om du inte kryddar efter eget recept. Häll upp i en fin glasflaska och dekorera med en liten grankvist runt flaskans hals. Ta gärna del av fler tips för en minnesvärd jul trots en mindre budget.
 5. Nyttja expressleverans
  Många onlinebutiker erbjuder snabb leverans, även under de sista dagarna före jul. Se till att dubbelkolla leveranstiden och välj expressalternativet för att vara på den säkra sidan.
 6. Upplevelser
  Ge bort minnen genom att köpa en upplevelse som en restaurangmiddag, spa-dag, biljetter till en konsert eller teaterföreställning. Många biljetter kan köpas online och skickas därefter direkt till mottagarens mejladress.
 7. Spa-kit för hemmabruk
  En mer prisvänlig julklapp kan vara att plocka ihop olika produkter till ett hemma-spa. Välj ett finare schampo, balsam och kanske lägg till en ansiktsmask. Ett kit för hemma-spa känns lyxigt och är inte alltid något man unnar sig själv.
 8. Blommor eller godis
  Klassiska gåvor som blommor eller godis går aldrig ur tiden. En fin presentpåse med exempelvis favoritchokladen eller andra delikatesser uppskattas alltid.
 9. Terminskort eller klippkort
  Tycker mottagaren om träning kan ett terminskort på simhallen eller ett medlemskap till ett lokalt gym vara uppskattat. Det finns många gånger även klippkort eller lösa entréer att köpa för ett mer prisvänligt alternativ.
 10. Till sportnörden
  Följer man ett lag i exempelvis fotboll eller hockey kan du många gånger köpa lagets matcher digitalt via streamingtjänst. Ett annat alternativ kan vara fysiska biljetter till en kommande match.

Snabba men betydelsefulla julklappar 

Sista-minuten-julklappar behöver inte vara nödlösningar där man kompromissar med innehållet. Även om julklapparna inhandlats i sista sekund kan de vara meningsfulla och uppskattade av mottagaren. Fokusera på vad personen som ska få gåvan tycker om och kom ihåg att det är tanken bakom julklappen som verkligen betyder något.

Laddar