Så får du semesterkassan att räcka längre

Snart dags för semester? För många av oss handlar semestern om att fylla dagarna med aktiviteter. Vi har dock en tendens att spendera betydligt mer pengar än vad vi egentligen tänkt.

Hyr en stuga tillsammans med andra

På så vis kan ni dela på kostnaderna för både boendet, transport dit och maten under er vistelse.

Byt bostad med en annan familj

Ibland räcker det med ett litet miljöombyte för att få en lyckad semester. Om inte ekonomin räcker för både resa och hotell kan du testa byta boende med någon annan. Det finns många hemsidor som specialiserat sig på sådan typ av förmedling, annars kan du alltid höra bland släkt och vänner.

Tälta och åk på cykelsemester

Om du gillar att spendera tid i naturen kan cykelsemester rekommenderas. Billigt och mysigt på samma gång.

Fjällvandra

Ett bra alternativ om du vill få ett avslappnande avbrott från en stillasittande vardag.

Var kreativ

Har du en sommarstuga och grannen en båt, varför inte byta med varandra en vecka? Ett enkelt och billigt sätt att uppleva någonting nytt på.

Välj annorlunda resmål och efter valuta

Det finns många härliga resmål som inte är så välkända men som är betydligt billigare än de klassiska semesterorterna med mycket turism. Om du bokar en sistaminuten-resa bör du ta hänsyn till de olika ländernas valutakurs när du väljer resmål. Välj resmål där kronan är stark.

Betala mindre för samma sak

Jämför alltid priser oavsett om det gäller en resa, ett hotell, en ny grill eller mathandling. Det kan du tjäna mycket pengar på.

Picknicka mer

Att ta med sig sin egen mat och dryck är betydligt billigare än att köpa ute. Ta med picknick till stranden, parken eller kanske nöjesfältet.

Hyr ut din bostad

Tjäna en extra slant genom att hyra ut ditt hem om du ändå inte kommer vara hemma. Glöm inte att kolla vad som gäller för din förening, hyresvärd eller bank innan.

Nyttja gratisnöjen

Visst är det mycket som kostar pengar, men det finns också nöjen som är helt gratis – särskilt på sommaren. Håll utkik efter vad just din stad har att erbjuda, det kan vara allt från regelbunden utomhusbio till parkteater och stadsfestivaler.

Byt ut middag mot lunch

Många lite dyrare restauranger erbjuder speciella lunchmenyer och det gäller även på sommaren. På så sätt kan du unna dig något gott för mycket mindre pengar än om du skulle bokat bord några timmar senare.

Åk på roadtrip

Har du släkt, vänner och bekanta som inte bor i din hemstad? Planera en resa till dem i sommar. Förutom miljöombyte och gratis boende blir det ett utmärkt tillfälle att umgås.

Sommarstäda din ekonomi

Har du många smålån och krediter som äter upp plånboken? Det kan bli dyrt i längden. Genom att samla ihop mindre lån till ett större lån får du bättre kontroll på dina utgifter. Dessutom kan du ha möjlighet att sänka dina månadsbetalningar och får mer pengar över till annat.

Utöka ditt bolån tryggt och säkert

Använd bostaden som säkerhet för att frigöra pengar till t.ex. ett bilköp, en investering i hållbara energilösningar för hemmet eller för att säkra ekonomin vid oförutsedda kostnader.

Ansök direkt