Logga in

Planera din ekonomi med hjälp av en budget

Ekonomisk budget 2021: så gör du en budget

2020 var ett år där mångas liv och ekonomi vändes upp och ned. Låt 2021 bli ett år där du återtar kontrollen. Att göra en budget inför 2021 ett klokt sätt att säkra din privatekonomi.

Efter ett år fullt av förändringar och oväntade händelser ser vi fram emot att återta kontrollen över både livvssituation och privatekonomi. Att upprätta en budget för 2021 är därför en god idé för en bra ekonomisk start på det nya året.

Kanske har du under 2020 varit en av dem som berörts av permitteringar eller varsel. Många har behövt göra snabba ändringar i sin privatekonomi och nu är det dags att göra en långsiktig plan som ger full koll på såväl inkomster som utgifter för ett lugnare och tryggare 2021.

Ladda ner vår mall för ekonimisk budget 2021

Med en budget kan du kartlägga dina utgifter och revidera alla kostnader. Kanske finns det något du kan skära ner på och få mer pengar över varje månad? Vi rekommenderar alla att ha en budget och har därför tagit fram en mall som du kan använda dig utav. Du kan enkelt ladda ner mallen för din personliga budget i botten av sidan.

Skapa din egen med hjälp av Konsumentverket

Behöver du hjälp att få koll på din vardagsekonomi i stort kan du använda dig av Konsumentverkets budgetkalkyl. Det är ett bra och användbart verktyg för att få ett helhetsgrepp om din ekonomi. Konsumentverket erbjuder även sammanställningar över några av hushållens vanligaste utgifter – något som du kan använda för att jämföra med dina egna kostnader.