Få dina nyårslöften att hålla hela året

När det nya året närmar sig är det många som börjar reflektera över det som varit och möjliga förändringar för framtiden. Ett nytt år är ett utmärkt tillfälle för att vända blad och sätta upp nya mål som man inte lyckats uppnå än. Ta del av inspirerande tips kring nyårslöften och vad du kan tänka på för att kunna hålla dem.

Hur många gånger har man inte sagt till sig själv att nästa år kommer bli ett mycket bättre år? Många vill se det nya året som ett startskott för något revolutionerande och det är ett utmärkt tillfälle för att se över sin ekonomi och sätta nya sparmål. Men hur kan man tänka för att sätta upp nyårslöften som faktiskt kommer kunna hållas i mer än en kortare period?

Så skapar du nyårslöften som består

 • Tydliga och mätbara mål
  Sätt upp konkreta och mätbara mål. Istället för att säga "jag vill träna mer" kan du formulera det som "jag vill träna tre gånger i veckan". Ska du spara mer pengar, bestäm konkreta summor som ska sparas och när. Tydliga mål gör nyårslöftet enklare att både följa och utvärdera.
 • Realistiska förändringar
  Undvik att sätta upp orealistiska mål, vilka bara leder till besvikelse och en känsla av hopplöshet när de inte uppfylls. Mål bör vara utmanande men också möjliga att uppnå. Om du exempelvis sätter målet att träna varje dag, överväg om det är realistiskt med hänsyn till din nuvarande livsstil. När du ska spara pengar, se till att ha budgeterat för ett sparande så du ser att kalkylen går ihop. Tänk på att det är något som ska kunna upprätthållas under hela året, inte bara under en kortare period.
 • Skapa en handlingsplan
  När du skrivit ner och konkretiserat dina mål ska du skapa en handlingsplan för hur de ska uppås. Bryt ner nyårslöftet i delmål, vilket kommer hjälpa dig att ta små steg i rätt riktning varje dag.
 • Involvera en vän eller familjemedlem
  Dela dina nyårslöften med en vän eller familjemedlem, vilket ökar motivationen att hålla dem. Känner fler till dina mål är det även lättare att få stöttning de dagar som det känns lite tuffare.
 • Var flexibel
  Livet är oförutsägbart och det är därför viktigt att vara flexibel med dina mål. Om du stöter på hinder eller förändringar, var beredd på att justera målen efter dina nya förutsättningar istället för att ge upp.

Framgångsrika nyårslöften

Att ha nyårlöften handlar inte bara om att skapa förändringar under det kommande året, utan också om att utveckla en hållbar och positiv livsstil. Var konkret och tydlig med dina mål för att öka chanserna till en förändring som består. 

Glöm inte att med ett kontinuerligt sparande är val av sparkonto viktigt. Det finns sparkonton med både fast och rörlig ränta beroende på vad som passar ditt sparande bäst. Genom att spara på ett konto med ränta kan du även nyttja ränta på ränta-effekten. Det innebär att intjänad ränta som ligger kvar på sparkontot genererar i sin tur mer ränta. Läs gärna mer om hur du sparar till en buffert för ett tryggt 2024.

Bluestep Bank erbjuder olika sparkonton beroende på dina sparplaner och mål. Använd gärna vår sparkalkylator för att se hur mycket du kan spara.