Logga in

Ekonomismart jul - vi tipsar hur

Ekonomismart jul - vi tipsar hur

Julen står för dörren. Klappar ska köpas, kylen ska fyllas och hemmet ska pyntas. Men många bäckar små leder lätt till en å. Här kan du ta del av våra bästa tips för en ekonomismart jul.

Enligt Handelns Utredningsinstitut väntas julhandeln i år omsätta 78,5 miljarder kronor. Det blir många kronor per person men vem vill inte unna sig det lilla extra när man är ledig – inte minst i juletider? Bluestep bidrar här med några tips för att få ekonomin att gå ihop:

Sälj det du inte behöver

Det finns en mängd auktionssajter på webben där du enkelt och smidigt kan annonsera ut och sälja dina elektronikprylar eller gamla kläder. Så istället för att dina avlagda saker samlar damm kan du på ett enkelt vis få in lite extra pengar och på så vis stärka din egen ekonomi inför den stundande julen.

Gör ett knytkalas av julbordet

Det blir lätt för mycket mat på julbordet. Alla har sina favoriter och är det egentligen någon som äter den där rotsakslådan? Här är vårt tips att du går samman med de du firar jul med och ordnar ett knytkalas av julbordet. Då kan alla bidra med vad de tycker om och du behöver inte själv stå för kalaset.

Spendera inte så mycket på klappar som ingen behöver

Det är lätt att förköpa sig kring jul och sedan inte komma ikapp. Vårt tips för att undvika det är att inte köpa så många klappar till barnen, satsa istället på en sak som de verkligen vill ha. Eller så ger du en billig julklapp och sätter sedan in pengar på ett sparkonto.