6 vanliga kunder och goda anledningar till att vara kund hos oss

Tiderna förändras och det gör även människors livsstil, anställningsform och inkomster. Därför finns det många goda anledningar att söka sig till en modern bolånebank.

Idag jobbar många som konsulter, genom bemanningsföretag eller som visstidsanställda. Personer inom exempelvis vården, kan ha en lägre grundlön som utökas med övertid eller extra timmar. Dessutom drömmer allt fler om mer frihet och att driva eget företag.

Kunder som vi har hjälpt med bolån

Över åren har vi hjälpt många kunder med bolånen. Sjuksköterskan Marie hade en låg månadslön och fick nej hos storbanken. Men eftersom vi tar hänsyn till slutlönen, med ob och extra timmar inräknat, kunde vi hjälpa henne. Vi hjälpte även pensionären Berit att sänka sina månadskostnader med 5 000 kronor genom att samla hennes småkrediter i bolånet. Kunden Marie fick ett nej hos de traditionella bankerna när hon ville låna till en renovering på sin bostad. Detta eftersom hon drev eget företag och hade en låg taxerad inkomst sedan förr. Men tack vare hennes lovande affärsplan kunde Bluestep hjälpa henne. Dessa personer, med helt vanliga jobb och levnadsätt, utgör Bluesteps största kundgrupp.

I takt med att samhället förändras kan storbankernas gamla ramverk göra att många människor nekas bolån i onödan. Saker som personers anställningsform, grundläggande månadslön och historiskt låg taxerad inkomst kan sätta käppar i hjulen. Det blir alltså vanligare, och viktigare, för fler människor att bli kund hos en modern bolånebank som kan se till individuella förutsättningar.

Vanliga anledningar till att ansöka om bolån hos Bluestep:

  • Du har en annan anställningsform än fast anställning
  • Du har fler intäkter än din huvudsakliga inkomst
  • Du driver eget företag
  • Din grundläggande månadslön är låg
  • Din historiska taxerade inkomst från förgående år är lägre
  • Du vill ha en personlig bank som engagerar sig för att hjälpa just dig

Så hjälpte vi Magnus att samla lånen

I uppstarten av Magnus byggfirma tog han på sig lån för att komma igång. Efter ett och ett halvt år vill han samla lånen, men eftersom hans taxerade inkomst från föregående år är låg säger den traditionella banken nej. Genom en resultatrapport kan Magnus visa på att verksamheten växt ordentligt det senaste halvåret. Dessutom har han långsiktiga framtidsplaner för firman. Då Bluestep ser en tydlig betalningsförmåga hjälpte vi honom att lösa bort sina skulder.

Sjuksköterskan Marie lyckades köpa en bostadsrätt

När sjuksköterskan Marie ska ansöka om bolån uppger hon en månadslön på 24 000 kronor. När bankens handläggare räknar på om Marie har råd med bostaden som hon vill köpa går kalkylen inte ihop. Bluesteps handläggare uppmärksammar att Marie hade en taxerad inkomst på cirka 29 000 kronor för år 2019. Då berättar Marie att 24 000kr är hennes grundlön men att hon jobbar mycket helger och obekväma arbetstider som driver upp hennes inkomst. Marie styrker detta via sin lönespecifikation och Bluestep kunde då hjälpa Marie att köpa drömbostaden.

Enhetschefen Margrete behövde komma ikapp med betalningarna

Margrete har en fast anställning på kommunen där hon jobbar som enhetschef. Hon äger en bostad med högt marknadsvärde och har en hög lön. Under åren har Margrete tagit på sig flera dyra lån och krediter som avlöser varandra. Detta ser den traditionella banken som en risk och nekar henne ett nytt lån. Bluestep ser att Margrete har en god chans att betala tillbaka – bara hon får en chans att hinna ikapp. Genom att hjälpa henne och baka in smålånen i bostaden lyckas Margrete sänka sin månadskostnad och få ordning på ekonomin.

Malin ville renovera – men begränsades som egenföretagare

Vår kund Malin äger en lägenhet som hon vill belåna upp för att renovera. Men den traditionella banken säger nej eftersom hon driver en egen frisörsalong och hennes historiska taxerade inkomst är låg. Malins salong har blivit populär på kort tid och har en lovande affärsplan för framtida tillväxt. Bluestep ser att företaget har gått bra och att framtidsutsikterna är ljusa, därför väljer vi att hjälpa Malin.

Vi hjälpte pensionären Berit att sänka månadskostnaden med 5 000 kronor

Pensionären Berit ville sänka sina månadskostnader genom att samla sina skulder. Hon ville betala av sina småkrediter genom att använda övervärdet på bostaden hon äger. Under ansökningsprocessen har bolånespecialisten svårt att få ihop kalkylen på Berits inkomst som då är pension. Då berättar Berit att hon utöver sin pension har bostadsbidrag som är en ej skattepliktig inkomst. När bolånespecialisten räknar med bostadsbidraget går kalkylen ihop och hjälper Berit lösa hennes skulder. Därmed lyckas vi hjälpa Berit sänka hennes månadskostnad med 5 000 kronor.

Berättelserna om Malin, Berit, Marie, Magnus och Margrete är baserade på riktiga kunder men på grund av banksekretessen är namnen och personerna i texten fiktiva. 

I ett representativt låneexempel på 850 000 kr med fast nominell ränta på 5,70%, 3 år bunden ränta, löptid på 40 år och månadsamortering är den effektiva räntan 4,70%. Det inkl. uppläggningsavgift (1 850 kr), administrativ värderingsavgift (1 995 kr) och aviavgift (20 kr/månad för autogiro). Förhöjd ränta på 3,98% under lånets första 12 månader. Tot belopp att betala är 1 714 017 kr. Antalet betalningar är 480 st under 40 år, och snittmånadskostnaden blir 3 571 kr. Exemplet gäller lån med säkerhet i fast egendom, tomträtt eller bostadsrätt, och baseras på aktuell ränta den 12/11-2020.

Ansök om lånelöfte för köp av bostad

Skicka in din ansökan redan idag så kontaktar vi dig och går igenom dina förutsättningar och möjligheter till bolån.

Ansök om lånelöfte