Logga in

Frågor om remo

Kategorier

 • Vad innebär lån med bostaden som säkerhet?

  När du lånar med bostaden som säkerhet fungerar din bostad som en garanti för lånet. Det kan vara ett alternativ för dig som äger en bostad och vill belåna den ytterligare. För att kunna göra det måste bostadens marknadsvärde vara högre än de lån som du har på bostaden idag. Då kan du använda det extra värdet för ett nytt lån till renovering eller för att lösa skulder och dyra smålån.

 • Vad är er genomsnittsränta för bolån?

  Flera faktorer påverkar den räntesats du får som kund hos oss. Räntan påverkas bland annat av din inkomst, utgifter, hur stor andel av bostadens marknadsvärde som belånas och kredithistorik. Vår genomsnittsränta för bolån varierar över tid. Du hittar vår genomsnittsränta här, där du även kan följa utvecklingen månad för månad. Mer information om aktuella räntor hittar du här

   

 • Vilka är kriterierna för att ansöka?

  För att få lån hos Bluestep behöver du ha en inkomst men det behöver inte vara en fast anställning. Vi tar hänsyn till olika typer av inkomster och anställningsformer i vår kreditbedömning. Viktigast är att du har råd att betala av ditt lån och får en trygg ekonomi. 

  • Du måste vara minst 18 år och äga din bostad.
  • Inget krav på fast anställning
  • Betalningsanmärkningar behöver inte vara ett hinder och har du skulder hos Kronofogden så kan vi hjälpa dig att lösa dem. 
  • Din bostad behövs som säkerhet för lånet och den får vara belånad till max 85% av marknadsvärdet. 
 • Vad kostar lånet?

  Bolånet kan ha en löptid på upp till 40 år och som ny kund kan du som lägst låna 150 000 kr. För en preliminär kostnad av just ditt lån behöver vi veta mer om dig. Hos Bluestep får alla kunder en individuell ränta som bestäms av hur stor andel av bostadens marknadsvärde som belånas, dina inkomster och utgifter och din kredithistorik. Här kan du se våra räntor och avgifter.

   

  I ett representativt låneexempel hos Bluestep på 850 000 kr med fast nominell ränta på 5,75%, 3 år bunden ränta, löptid på 40 år och månatlig amortering är den effektiva räntan 4,75%. Detta inkluderar uppläggningsavgift (1 850 kr), administrativ värderingsavgift (1 995 kr) och aviavgift (20 kr/månad för autogiro). När du lånar hos Bluestep får du en förhöjd ränta på 3,98% under lånets första 12 månader. Totalt belopp att betala är 1 724 229 kr. Antal betalningar till Bluestep under 40 år är 480 st, vilket innebär en genomsnittlig månadskostnad om 3 592 kr. Detta exempel gäller lån med säkerhet i fast egendom, tomträtt eller bostadsrätt. Exemplet baseras på aktuell ränta den 12 februari 2021.