Logga in

FAQ - Handpenningslån

Kategorier

  • Vad gäller för ett handpenningslån?

    För att kunna ansöka om ett handpenningslån hos oss behöver den nya bostaden finansieras av Bluestep. Du ska även ha påbörjat en försäljningsprocess av din befintliga bostad hos en mäklarfirma för att ha möjlighet att ta ett handpenningslån. Handpenningslånet är amorteringsfritt och har en fast ränta. Du återbetalar lånet i sin helhet inklusive ränta efter löptidens slut.

  • Kan jag få hjälp med handpenningen?

    När du ska köpa en ny bostad behöver du gå in med en kontantinsats som motsvarar 15% av den totala köpeskillingen. Betalningen av bostaden sker i omgångar. Det första steget är att du strax efter kontraktsskrivningen betalar en handpenning på 10% av köpeskillingen. Handpenningen är en förskottsbetalning som låser köpet och ger både köparen och säljaren säkerhet. Efter kontraktsskrivningen och innan tillträdet får du oftast några dagar på dig att betala in handpenningen till mäklaren.

    Det är dock långt ifrån alla som har handpenningssumman. Om du befinner din mellan försäljningen av din befintliga bostad och köpet av en ny kan du behöva ett temporärt lån för att bekosta handpenningen. På Bluestep har du möjlighet att få ett handpenningslån som motsvarar 10% av hela köpesumman. Det är ett topplån som kunden kan ansöka vid ett köp av en ny bostad. För att få ett handpenningslån måste kunden ha en befintlig bostad som säkerhet. Du behöver även stå för resterande 5% av kontantinsatsen.

Genom att använda vår webbplats accepterar du att cookies används. Läs mer om cookies här